Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig TFF Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkan kim olacak? - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören, yeniden başkan seçildi.

        Ankara Marriott Oteli'nde yapılan genel kurulda, 219 delege oy kullandı. Delegeler önce başkanlık, sonra da yönetim kurulu seçimi için oy verdi. Seçime tek aday olarak giren Demirören, oy kullanan 219 delegenin geçerli 214 oyunu alarak bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu.

        Demirören yaptığı teşekkür konuşmasında, futbol camiasının büyük bir aile olduğunu belirterek, "Bizi de bu aileye başkan seçtiniz. Biz kardeşiz. Kollarımız herkese açık, bundan bir şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

        Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

        Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu, Erhan Kamışlı, Ahmet Gökçek.

        KADERİ 26 KİŞİ BELİRLEDİ

        297 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde; adaylık listelerinin ıslak imzalarını inceleyen Divan Başkanlığı, 26 mükerrer imzanın olduğunu açıkladı. Adaylık için asgari 59 imzanın gerektiği genel kurulda, Yıldırım Demirören'in 214 imzasının, Haluk Ulusoy'un ise 39 imzasının bulunduğunu bildirildi. Bu sonuçla yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı. Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığı da sandıklar açılmadan gerçekleşmiş oldu.

        ÇİFT İMZA KRİZİ

        Başkan adayları için gerekli 59 imza, yeni bir krize yol açtı. Her delegenin sadece bir başkan adayına imza şartı olmasına rağmen, 26 delegenin hem Demirören'e hem de Ulusoy'a imza attığı ortaya çıktı. divan başkan yardımcısı Mesut Hoşcan, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın örnek teşkil edecek kararlarını okudu. Çifte imzalar geçersiz sayıldı.

        İŞTE TÜM YAŞANANLAR...

        X Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu saat 11.00'de başladı.

        X TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Divan Kurulu; Mehmet Baykan, Mesut Hoşcan, Hüseyin Eryüksel ve Çağatay Kantarcı’dan oluştu.

        X Seçim sürecinde Haluk Ulusoy için çalışan milli takımlar eski menajeri Can Çobanoğlu, dün taraf değiştirip Yıldırım Demirören'in listesine girmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine Can Çobanoğlu, bu sabah listeden çıkarıldı. Çobanoğlu, Ulusoy için delegeleri tek tek arayan isimdi.

        X Yıldırım Demirören, Can Çobanoğlu'nun yerine Ali Dürüst'ü listesine aldı.

        X Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçe, Demirören'in yönetim kurulu listesinde girdi.

        X Yıldırım Demirören ve Haluk Ulusoy, yönetim kurulu listelerini ve adaylık için gerekli olan üye imzalarını divan başkanlığına sundu.

        X Divan başkanı Mehmet Baykan, iki adaydan temsilci talep ederek, mükerrer oy tespiti yapılmasını istedi. Demirören 240, Haluk Ulusoy ise 65 imza topladı. Yapılan incelemenin ardından, 26 oy mükerrer çıktı. Böylece Demirören'in imza sayısı 214'e, Ulusoy'un imza sayısı ise 39'a düştü.

        İşte Baykan'ın açıklaması: "Ortaya çıkan sonuç şöyle; Yıldırım Demirören 240, Haluk Ulusoy 65 imza teklifi getirmiş. İki tarafa imza sayısı ise 26... Yıldırım Demirören 214 imza teklifi getirmiş bulunuyor. Ulusoy 39 imza teklifi getirmiş bulunuyor"

        X Bu gelişmenin ardından divan başkan yardımcısı Mesut Hoşcan, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın örnek teşkil edecek kararlarını okudu. 26 mükerrer oy iptal edildi.

        X Yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı.

        X Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor.

        X Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda kullanılan 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul'da 5 oy geçersiz sayıldı.

        DEMİRÖREN'İN LİSTESİ

        Demirören'in resmi olmayan yönetim listesi ise şu şekilde:

        Başkan: Yıldırım Demirören

        Başkanvekilleri: Hüsnü Güreli, Servet Yardımcı, Ali Dürüst, Nihat Özdemir.

        Yönetim kurulu: Erhan Kamışlı, Kaan Terzioğlu, Mustafa Çağlar, Ahmet Gökçek, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Arif Koşar, İbrahim Usta, Yaşar Aşçıoğlu, Alaattin Aykaç.

        X TFF Genel Kurulu'da UÇK (Uyuşmalık Çözüm Kurulu) yeniden işlevsel hale getirildi.

        GENEL KURUL ÖNCESİ GERGİNLİK

        X Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy'un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi.

        Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi.

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren mevcut başkan Yıldırım Demirören, muhalif isimler de dahil herkesin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünü bildiğini söyledi.

        Ankara Marriott Otel'deki genel kurulda konuşan Demirören, salonda kendisine üç yıl öncesinde olduğu gibi destek vermeye devam eden delegelerin yanı sıra muhalif isimlerin de bulunduğunu belirterek, "Hangi renklere bağlı olursanız olun, hangi tarafta olursanız olun hepinizin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünü biliyorum" dedi.

        İlk teşekkürü, "Türk futbol tarihinin en zor dönemi" olarak nitelendirdiği üç yıl önceki süreçte kendisiyle yola çıkan yönetim kurulu üyelerine eden Demirören, "Riva'daki bomboş araziyi 15 ayda bir futbol vadisine dönüştürürken verdiğiniz, Türk futboluna bir gelecek armağan ettiğiniz için teşekkür ederim. TFF'yi Avrupa'nın mali açıdan en güçlü 6 federasyondan biri haline gelmesini sağlayan çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Demirören, konuşmasını yayıncı kuruluşlar ve mali fair-play konusunda gerekli çalışmaları yürüterek kulüplere destek verenlere teşekkür ederek sürdürdü.

        Daha sonra federasyonun tüm kurullarına şükranlarını sunan Demirören, hayatını kaybeden TFF Baş Hukuk Müşaviri Faruk Baştürk'ü de andı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ