Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda Turan İngiltere yolcusu - Futbol Haberleri

        İspanya’da gündem Arda Turan... Milli yıldızın menajeri Ahmet Bulut, Arda’nın sezon başlamadan İspanya’dan kesin olarak ayrılacağını duyurmuştu. Bulut bu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve transfer tarihi verdi. Bulut, “10 gün içinde yeni takımı belli olacak. Lig değişikliği olup olmayacağını söyleyemem. Takım ortaya çıkar. Atletico’dan daha iyi bir takıma gidecek” dedi. Transferde Arda’yı daha da yukarıya götürecek bir kulüp seçeceklerini belirten Bulut, “Barcelona’dan kimseyle görüşmedim. Resmen isteyen 3 kulüp var. Birisi yeni takımı olacak” diye konuştu.

        39 MİLYON EURO!

        İspanyol basınına göre Ahmet Bulut’un işaret ettiği bu üç kulüp M.United, Chelsea ve PSG. Hatta As gazetesi, ManU’nun 39 milyon Euro ödemeye hazır olduğunu, Arda’nın da sıcak baktığını iddia etti. Diğer bir iddia ise Barça’ya yakınlığıyla bilinen El Mundo Deportivo’dan geldi.

        Başkan adayı Laporta’nın hedefinin Arda olduğu yazılırken Laporta, Arda’yı beğendiğini ancak Atletico’nun onu satacağından emin olmadığını söyledi. Arda’nın kontratında ‘41 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesi bulunuyor.

        BURAK’TAN AL HABERİ

        Arda’nın yakın arkadaşı Burak Yılmaz, geçen sezon bu tarihlerde “Arda ile birlikteydim. Manchester ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiş. Büyük ihtimalle gelecek sezon Arda, Manchester United’da top koşturacak” ifadelerini kullanmıştı. Bu haber büyük yankı uyandırınca Kral daha sonra çark etmişti.

        ARDA'DAN PSG'YE YEŞİL IŞIK

        Arda Turan, Paris Saint Germain'in Katarlı sahibi Şeyh Nasır el-Khelaifi ile Madrid'de lüks bir restoranta yemek yerken yakalandı.

        Bu müthiş iddia İspanyol Gazeteci ve Cadena Cope'nin spor yapımcılarından Antonio Ruiz tarafından geldi.

        Ruiz'e göre PSG'nin sahibi Şeyh Nasır el-Khelaifi, Arda'yı takımda görmek için sezonun bitimine bir hafta kala başkan Madrid'e gelerek Arda ile başbaşa bir görüşme yaptı. Burada Arda'nın Atletico de Madrid'den kazandığı ücretin 3 katını milli futbolcuya teklif eden Şeyh Nasır el sıkışarak yemekten ayrıldı. Arda'nın Fransa ligine transfer olması halinde PSG'den yaklaşık yıllık 4 milyon euronun üzerinde bir para kazanabileceği belirtiliyor. Milli futbolcunun ise bu teklife evet cevabı verdiği idda edildi.

        İspanyol basınına göre Arda'ya gelen bu cazip teklif Türk oyuncunun kafasını karıştırdı. Atletico de Madrid'den ayrılma yollarını arayan Arda Turan bonservis bedeline takıldı. İspanya'da ucuza aldıkları futbolcuları fahiş bedeller ile bir başka kulüplere satmakla ünlenen Atletico de Madrid, PSG başkanı ile Arda arasındaki toplantıyı öğrenince bonservis bedeli olan 41 milyon euroyu Fransız kulübünden talep etti. Bu rakamı çok bulan Şeyh Nasır el-Khelaifi İspanyol kulübünden indirim talep etti. Tarafların halen pazarlık içinde olduğu ve şuana kadar Atletico de Madrid'e en ciddi ve en iyi teklifi yapan takımın PSG olduğu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ