Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Fenerbahçe ile yollarını ayıran milli futbolcu Emre Belözoğlu Medipol Başakşehir Kulübü'ne 2 yıllık imza attı - Rams Başakşehir Haberleri

        Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp yönetim kurulu başkanı Göksel Gümüşdağ'ın katıldığı törende Emre Belözoğlu 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

        Törende konuşan Gümüşdağ, kulübün kısa süredeki başarılarını profesyonelliğe ve aile ortamına bağlayarak, "Fenerbahçe'de sözleşmesi tamamlanan Emre Belözoğlu ile temaslarda bulunduk, kendisi de kabul etti. Takım olarak en büyük eksiğimiz Avrupa tecrübemiz ama bu eksiğimizi Emre Belözoğlu ile tamamlayacağız. Emre, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en önemli oyuncusudur. Kendisine 'Başakşehir ailesine hoş geldin' diyorum" diye konuştu.

        Gümüşdağ, Emre Belözoğlu'nun sözleşmeyi imzaladığı andan itibaren Başakşehir'in oyuncusu olduğunu ve her takıma karşı oynayacağını vurguladı.

        BELÖZOĞLU: ÇOK GÜZEL BİR ORTAMIN İÇİNE GİRİYORUM

        Medipol Başakşehir'in yeni transferi Emre Belözoğlu ligi 4'üncü sırada bitiren genç bir takımın, bir parçası olmaya geldiğini belirterek, "Herkesin örnek gösterebileceği sistem takımına geldim. Çok güzel bir ortamın içine giriyorum. Bu takım neler yapabileceğini gösterdi şimdi bunun üzerine neleri koyabiliriz onun derdinde olacağız. Futbol hayatımın finalini bu takımın başarılı günleriyle taçlandırmak istiyorum" dedi.

        Belözoğlu, lacivert-turunculu ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalması halinde çok iyi işler başaracağını ifade ederek, 2 yıllık sözleşmenin ardından eğitimini tamamlamayı düşündüğünü kaydetti.

        Fenerbahçe'den ayrılmanın çok zor olduğunu söyleyen Belözoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        "Fenerbahçe'de terimin son damlasına kadar mücadele ettim. Ayrılırken, insanların ne kadar üzüldüğüne şahit oldum. Onların ayrılmama vermiş oldukları tepki benim için yeterliydi. Fenerbahçe kulübünün içinde çok fazla hatalar yapmış olsam da doğrularımın çok daha önde olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulunun kararının ardından böylesine güzide bir kulüpten gelen teklifi kabul ettim. Fenerbahçeden ayrılmak ne kadar zorsa Başakşehir'e imza atmak o kadar kolay oldu."

        Belözoğlu, Fenerbahçe'den idari görev teklifi geldiğini ancak futbol oynamak istediğimi kendilerine ilettiğini aktararak, "Fenerbahçe kendimi ait hissettiğim bir kulüptür. Tabi ki futboldan sonra yeniden böyle bir teklif gelirse seve seve kendimi ait hissettiğim kulübün içinde yer almak isterim" şeklinde konuştu

        ARDA TURAN'IN BARCELONA'YA TRANSFERİ

        Türk futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini değerlendiren Emre Belözoğlu, "Arda, Türkiye'nin son yıllardaki en büyük yıldızı. Onu, böylesine büyük bir kulübün tercih etmesi, her Türk vatandaşı gibi beni de çok gururlandırdı. Türkiye'deki gençlere örnek olduğunu düşünüyorum. Atletico Madrid'teki başarılarını orada da devam ettirecektir" ifadelerini kullandı

        GÜMÜŞDAĞ: "HIZLI BİR ŞEKİLDE ATAĞA GEÇTİK"

        Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, Emre Belözoğlu'nun transfer süreci hakkında, "Takım olarak en büyük eksiğimiz Avrupa tecrübesi. Bu eksiği Emre ile kapatacağız. Teknik direktörümüz Abdullah Avcı, Emre ile ilgili istekte bulundu ve Fenerbahçe ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından kendi kulübümüze katabilmek için hızlı bir şekilde atağa geçtik. Hocanın isteğini, bizim isteğimizi kendisine de ilettik. Kendisi de kabul etti. 2 yıllık imzalıyoruz. Benim Emre ile tanışıklığım çok eskilere dayanır. Kendisi de manevi kardeşim kadar sevdiğim birisidir. Emre Türk futbolunun en önemli oyuncusudur. 94 yılından beri milli takımların formasını giyiyor. Ben Başakşehir ailesine hoş geldin diyorum, başarılar diliyorum. Bu transfer gerçekleştiği için çok mutluyum. Emre her takıma karşı oynayacaktır. Artık Başakşehir'in oyuncusudur" açıklamalarında bulundu.

        Gümüşdağ, Emre transferinin ardından başka bir transfer yapmayacaklarını söyledi. Deneyimli yönetici, takımda herhangi bir sakatlık veya özel bir durum olabilme ihtimalinde transfer sürecinde birkaç oyuncu katabileceklerini de dipnot olarak belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ