Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira'dan hızlandırılmış antrenman programı - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yönetimin büyük önem verdiği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu için sezon başında kritik bir tercihte bulundu.

        Portekizli hoca, hazırlanmak için yeterli süresi olmadığı için topbaşı yapılan ilk günden itibaren yükleme antrenmanlarını ikinci plana attı. Ön eleme maçı için önünde maksimum 4 haftası bulunan Pereira, yeni oluşan takımın birbirini tanıması ve sistemin daha hızlı oturması için fiziksel çalışmalar yerine toplu idmanlara ağırlık verdi.

        SEKİZ HAZIRLIK MAÇI

        Takımın fizik kondisyonunu hazırlık maçları ile üst seviyeye çıkarmayı planlayan ve bu yüzden kısa süreye 8 özel karşılaşma koyduran Portekizli hoca, taktiksel gelişime öncelik tanıyarak, daha hızlı yol katetmeyi amaçladı.

        Pereira ve ekibi fiziksel antrenmaları ikinci plana mecburen atsa da tamamen programdan çıkarmadı. Bu çalışmaları genelde topla yaptırmayı tercih etti. Yüklemelerin bir bölümü takvimin müsaitlik durumuna göre sezon içindeki boşluklarda yapılacak.

        HANGİ SİSTEM?

        Yeni transferler ve yeni bir teknik adam ile 1 ay içinde bambaşka bir kimliğe bürünen Fenerbahçe’nin henüz hangi sistemle sahada olacağı da tartışılıyor. Teknik Direktör Pereira ligde oynanacak iç saha maçlarında 4-4-2 üzerinde duruyor, Van Persie ve Fernandao’yu birarada oynatmayı planlıyor. Ancak daha kontrol gerektiren ve Shakhtar gibi zorluk derecesi yüksek maçlarda sistem değişecek. Pereira’nın Shakhtar maçında sahaya 4-2-3-1 şeklinde çıkmayı planladığı ifade edildi. Orta sahadaki iki ön libero Mehmet Topal ve De Souza’dan birinin maç içinde bir öne kırılması ile birlikte aslında bu sistem 4-1-1-3-1 şekline dönecek.

        (Milliyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ