Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni transferi Robin van Persie, İngiliz basınına özel bir röportaj verdi ve eski hocası Louis van Gaal'i eleştirdi - Fenerbahçe Haberleri

        Van Gaal'in Manchester United'ın başına geçtikten sonra değiştiğini kaydeden Persie, "Louis van Gaal'i milli takım hocası olarak biliyordum ve onu kulüp hocası olarak da tanıdım. İkisi arasında fark var" ifadelerini kullandı.

        "DAHA ÖNCE FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ"

        Mayıs ayında Van Gaal ile konuştuğunu ve geleceğinin belirsiz olduğunu anladığını belirten Hollandalı, "Ancak hala tatilden döndükten sonra baştan başlayacağımı düşünüyordum. O daha önce benimle ilgili fikrini değiştirmişti. Hollanda'nın başına geçtiğinde, 'Sen forvette 3. tercihimsin' demiş, ben de 'Tamam' demiştim. Ancak savaşmış ve hem 1 numaralı oyuncu, hem de kaptan olmuştum" dedi.

        "OLGUN BİR OYUNCUYUM, APTAL DEĞİLİM"

        Kendisine takımda kalma şansı verilmediğini kaydeden deneyimli yıldız, "Geri geldiğimde, dürüst bir savaşın içinde değildim. Takıma geri dönmek için savaşmak, bana bir opsiyon olarak sunulmadı. Beni 2 numaralı antrenman sahasına gönderiyordu. Ben olgun bir oyuncuyum, aptal değilim. Sinirlenmedim ya da duygusallaşmadım. Bunlar futbolun içinde var, hayatın içinde var. Her durumdan en iyisini çıkarmalısın. Ben de böyle yaptım ve yoluma devam ettim" değerlendirmesinde bulundu.

        "LOUIS İLE ARAMDAKİ ATMOSFER DEĞİŞTİ"

        Tecrübeli yıldız, Chelsea'ye 18 Nisan günü 1-0 kaybetikleri maçta, kulübeden çıkamadığında gerçekleri gördüğünü belirtirken, "Bu işlerin doğru yolda ilerlemediğini görmem için ilk sinyaldi. Rezerv takımda oynamak için ricada bulundum, dakika alabilmek için, ancak sonra tekrar kulübedeydim. Benimle Louis arasındaki atmosfer değişti ve kulüpteki insanlar da bunu gördü. Ancak ben her zaman profesyoneldim. Bu noktada aklımdan ayrılık geçmedi. Eşim Bouchra mutluydu, çocuklar mutluydu, ben Manchester'da mutluydum" ifadelerini kullandı.

        "BEN OYNAMAYA TAKIM İÇİN DEVAM ETTİM"

        O dönem kariyerini İngiltere'de tamamlama amacında olduğunu belirten yıldız futbolcu, Van Gaal'in kondisyonunu ayarlayamadığını kaydederken, "Kaptan da olduğum için, Dünya Kupası çok özellikle fiziksel ve mental olarak çok yorucu geçti. Belki sezon başlamadan bir hafta daha izne ihtiyacım vardı. Noel'de, 6 gün içinde 3 maç oynadım, tamamında sahada kaldım ve bileğimdeki bağlar iltihaplandı. Ancak ben oynamaya takım için devam ettim, ağrı kesiciler aldım. İnanılmaz bir yorgunluk yaşadım. Böyle durumlarla Sir Alex ya da Arsene Wenger nasıl başa çıkacağını biliyor. Ferguson'un Giggs ya da Scholes'a nasıl davrandığını görebilirsiniz. Onların uzun oynayabilmesinin de nedeni bu. Arsene de Bergkamp'ı nasıl kullanacağını biliyordu. Bu bir yönetim yeteneği ve her hoca bu yeteneğe sahip değil" diyerek sözlerini noktaladı.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ