Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yılport Samsunspor Samsunspor'un yeni stadında sona yaklaşıldı - Yılport Samsunspor Haberleri

        Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yaptırılan yeni stadyumun son durumu hakkında bilgi verdi.

        Stat inşaatının 140 milyon liralık bedel ile ihale edildiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Tamamlandığında 33 bin 919 kişi kapasiteli olacak yeni stadımızın inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 300 personel stadı en enken zamanda tamamlamak için yoğun mesai harcıyor. Gelinen noktada stat inşaatının yüzde 74'ü tamamlandı" dedi.

        İlk çim ekim işleminin Ekim ayında yapılacağını söyleyen Türk, "Ekim ayının ilk haftasında stat zemininin ilk çim ekimini gerçekleştireceğiz. Ayrıca stadın elektronik, mekanik, su ve aydınlatma tesisatları döşendi. Stat havalandırmamız tamamlandı.

        15 gün içerisinde de çatı kaplama işlemi başlayacak. 2 ay sonra da stat altında bulunan alış veriş merkezi bölümlerinin yapımına başlanacak" diye konuştu.

        Yeni stadın sadece bir futbol müsabaka alanı olarak görülmemesi gerektiğini dile getiren Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da Samsunlu oluşu, bu stadın önemini biraz daha arttırıyor. Bakanımız tüm illerimizde yapımı devam eden diğer statlar gibi Samsun'daki statla da yakından ilgileniyor. Yapılacak olan 54 localı yeni stadyum, sadece maç günleri hizmet veren bir alan olmayacak. Stat etrafında alış veriş merkezi, 2 restoran ve sinema da bulunacak. Bu sayede Samsunlu vatandaşlarımız maç günleri dışında da bu bölgeden faydalanabilecek" dedi.

        Stadın iç koltuk ve dış rengi için Samsunsporlu taraftarlara da danışılacağını dile getiren Türk, "Samsunspor'un renkleri, milli takımımızın da renkleri olan kırmızı beyaz. Bu nedenle stat içerisindeki koltukların ve stat dış boya renginin kırmızı beyaz olması taraftarıyız. Kırmızı beyazlı renklerle hazırlayacağımız stat iç ve dış tasarımlarını Samsunsporlu taraftarların beğenisine sunacağız. Yaptığımız görsellerle ilgili Samsunspor'un resmi internet sitesi ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü internet sitesinde anket yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ