Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonuna, "gong"lu sembolik açılış töreni yapıldı - Futbol Haberleri

        Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen törene Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ile TFF Başkan Vekili Ali Dürüst katıldı.

        Demirören, Gümüşdağ ve Dinç, saat 09.15'te sahnede yer alan "gong"u çalarak hem Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun sembolik açılışını hem de Borsa İstanbul'da işlemleri başlattı.

        Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, "Hasan Doğan Hoşgörü Dostluk Saygı Sezonu" olarak belirlenen 2015-2016 sezonunu sembolik olarak açtıklarını belirterek, "Dünya çapında bilinen Türk markalarını saysanız, ilk sıralarda muhakkak kulüplerimiz geliyor. Dört kulübümüz borsaya kayıtlılar. Amacımız, Süper Lig'deki bütün kulüpleri bu genişliğe, bu hacme getirip, borsaya sokabilmek" dedi.

        Yeni sezonun tüm kulüplere hayırlı olmasını dileyen Demirören, "İnşallah bu gong da bugün yatırımcılarımıza hayırlı olur" şeklinde konuştu.

        Tuncay Dinç ise yeni sezonun centilmence, fair-play ruhuna uygun geçmesini dilediklerini kaydederek, "Futbolumuzun uluslararası arenada üstün başarılar elde edeceği, rekabetin dostluklara ve kardeşliğe gölge düşürmeyeceği, bol gollü bir sezon temenni ediyoruz" diye görüşlerini aktardı.

        Türk takımlarının özellikle Avrupa ve dünyada kupalar kaldırmalarını beklediklerini dile getiren Dinç, "Takımlarımız kupalarını aldıktan sonra üzerimize düşeni yaparak kupalarını buradan kaldırmalarını ve 'gong' töreni yapmayı vadediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Tuncay Dinç, Türkiye'de büyük kulüplerin, diğer kulüplere öncülük ederek borsada işlem gördüğünü anlatarak, "Kulüplerimizin sahip olduğu bu vizyonun ülkemizdeki diğer takımlar ve bütün şirketler tarafından sahiplenilmesini, kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik açısından artan sayılarla halka arzların gerçekleşeceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Demirören ve Dinç, birbirlerine hediye takdim etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ