Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Quaresma değişmemiş! - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Yeteneğine, kalitesine, futbol oyununa kattığı lezzete kimsenin sözü olmadı asla... Ancak Ricardo Querasma bir dönem yetenek itibarıyla daha önünde görüldüğü Cristiano Ronaldo düzeyine neden gelemediğini dün bir kez daha gösterdi. Gecenin öyküsü Q17’nin kariyeri gibi ‘dalgalanmalarla’ doluydu. Portekizli için ilk 45 dakikadan akılda kalan tek görüntü, topa gitmekte geç kaldığı bir pozisyonda Yusuf Erdoğan’ı düşererek gördüğü sarı karttı. Ancak ikinci yarı aksiyon filmlerini aratmadı. Hele hele 3 dakika! Dakikalar 57’yi gösterirken kaleci Onur Kıvrak’ın hatasından Beşiktaş’ı beraberliğe taşıdı Portekizli. Bu gol, 19 Mart 2012’de Manisaspor’a attığı 2 golden yaklaşık 3.5 yıl sonra Quaresma’nın Siyah-Beyazlı formayla yaşadığı ilk gol sevinciydi. O an itibarıyla Q17 için gece ‘bembeyaz’ bir hal almıştı.

        BEYAZDAN SİYAHA GEÇİŞ

        Ancak sadece 3 dakika sonra o ‘bembeyaz’ tabloya ‘simsiyah’ bir gölge düştü. Beşiktaş’ın kazandığı serbest vuruşta hakem Ali Palabıyık’ın “Düdüğü bekle” uyarısına kulak asmayan ve topu oyuna düdükten önce sokan Portekizli, ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Quaresma’nın tecrübesine yakışmayacak şekilde gördüğü saçma kırmızı kart, Kartal’ın Trabzonspor yenilgisini de hazırlayan en önemli etken oldu. Beşiktaş’a 3 yıl aradan sonra geri dönerken yöneticilere “Bambaşka bir Quaresma” vadeden Q17’nin bu sözü de lafta kaldı.

        4. KEZ KIZARDI

        Ricardo Quaresma Beşiktaş kariyerinde 4.kez kırmızı kart gördü. Portekizli daha önce Mersin, Bursa ve Dinamo Kiev maçlarında kırmızı kart görmüş, Beşiktaş bu maçların ikisini kaybetmişti.

        'DİSİPLİNSİZLİKLE İLGİSİ YOK'

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Quaresma’da disiplin sorunu olup olmadığı sorusuna, “İkinci sarı disiplinsizlik değil, dikkatle ilgili” cevabını verdi. Hakemi de eleştiren Güneş, “Hakem attığımız o golü neden verdi anlamadım. Ancak penaltı, kartlar tartışılır ama oyun oynamayı düşünen bir takımın hızını kestiğiniz zaman futbol adına katliam olur” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ