Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak olan Molde maçı öncesi, basın toplantısına tek başına gelmeye çalışırken kayboldu. Saat 15:00'te başlaması gereken toplantı 15.30'da başladı.

        Vitor Pereira, "Sizleri beklettiğim için özür dilerim. 20 dakika önce stada geldim ama stadın girişini bulamadım ve geç kaldım. Evimden ilk defa stada tek başıma geliyorum. 3 kez stada geldim ama girişi bulamadım" dedi.

        İşte Pereira'nın diğer açıklamaları...

        ZOR BİR TAKIMLA KARŞILAŞACAĞIZ

        "Atromitos ve Antalya maçlarında takımın durumunu beğendim. Bazı eksiklikler vardı ama Avrupa Ligi'ndeki maçtan sadece 3 gün sonra karşılaştık. Antalya karşısında çok pozisyon bulduk ve defansif anlamda da başarılı olup sadece 1 pozisyon verdik."

        Büyük takımlar için milli aralardan sonraki maçlar hep zor olmuştur. Fenerbahçe'de de böyle bir durum oldu. Kasımpaşa maçında agresif ve dinamik değildik. Bunu arttırmamız lazım. Çünkü son derece zor bir takımla karşılaşacağız."

        BU HAFTA BİZİM İÇİN ZOR OLACAK

        "Bu hafta bizim için çok zor. Çok sayıda sakatımız var. Biz bunu bir anlamda da kendimizi geliştirmek açısından fırsat olarak görüyoruz. Fenerbahçe gibi takımlar böyle anlarda iyi reaksiyon vermeyi bilmeli. Molde karşısında kazanmak için daha agresif olmak zorundayız. Eksiklerimizi hissettirmemek ve ofansif anlamda iyi dinamizm sergilemek zorundayız. Taraftarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteğiyle Molde ve Bursaspor karşısında galip gelmek istiyoruz."

        GEREKİRSE BEN ÇIKIP OYNARIM

        "1 antrenmanımız daha var. Gerekirse ben de çıkıp oynarım ama koşmadan takımı yönlendirebilecek bir pozisyonda(!)"

        "Çok kaliteli bir kadromuz var. Oynayan oyuncularımız sakatlarımızın yerini dolduracaktır. 3-4 tane önemli oyuncumuzun birden sakatlanması bizi sıkıntıya soktu ama taraftarımızın desteğiyle başarılı olacağımıza inanıyorum."

        HEDEFİMİZ MAÇ MAÇ İLERLEMEK

        "Başka bir kulübün çatısı altında Avrupa şampiyonluğu yaşadım. Orada olduğu gibi burada da mantalitemiz maç-maç hedefe ulaşmak. Şimdiden aylar sonrası için hedef koymayı doğru bulmuyorum. Biz buraya kupalar kazanmak için geldik. Maç-maç değerimizi ispat edeceğiz. Süper Lig'de de Avrupa'da da düşüncemiz bu. Kaliteli oyuncular aldığınızda başarı hemen gelmiyor. Bizim için şu an en önemli olan maç Molde maçı. Taraftarımızdan maç boyunca sabırlı bir şekilde bize destek vermelerini rica ediyoruz."

        BENİM ANTRENMAN METODUM BANA KUPALAR GETİRDİ

        "Her hocanın kendi antrenman stili vardır. Benim antrenman metodum bana kupalar kazandırandır. Benim çalışma stilim bana kariyerimde birçok kupa getirdi. Takımda hiçbir oyuncumuzun ağır bir ağırlığı yok. 1-2 haftalık sakatlıklar sadece. Benim antrenmanlarım çok yoğun geçer. Çok maç yapılır, çok şut atılır, çok gol çalışması yapılır. Buna alışkın olmayan oyuncularım bu yüzden kasık problemi yaşamış olabilirler.

        DIEGO, JOSEF VE BA'NIN SAKATLIKLARI FAZLA YÜKLEMEDEN KAYNAKLI

        "Kjaer milli takımda aldığı bir darbeyle sakatlandı. Bruno Alves'in problemi kasığında değil. Diego, Souza ve Ba'nın sakatlıkları kasık bölgesinde ve fazla yüklemeden kaynaklanıyor."

        SAKATLIKLARIN SEZON ÖNCESİ YAPILAN ÇALIŞMALARLA BİR İLGİSİ YOK

        "Laktak testinin sakatlıkla bir alakası yok. Tüm sezon içerisinde yapacağınız çalışmalarla sezonda başarılı olursunuz. Sakatlıkların sezon öncesi yapılan çalışmalarla hiçbir alakası yok. Ben dünyanın en üst düzey hocalarının antrenman metodlarını da biliyorum. Onların sahanın etrafında koşmak gibi bir metodu yok. Kimsenin çalışma şeklini yadırgamıyorum ama benim metodum bu."

        18 YIL SPOR KONUSUNDA EĞİTİM ALDIM

        "Ben 18 yıl spor konusunda eğitim aldım. Fizyoloji, anatomi ve biyomekanik okudum. Benim tüm ekibim de üniversitelerde ders verdiler. Benim antrenman metodum bana 3 lig ve sayısız kupa kazandırdı. Bu yeterli bir ispattır. Tabiki biz de metodumuz da her yıl düzeltmeler yapıyoruz."

        ŞENER ÖZBAYRAKLI: REKABET FENERBAHÇE'YE YARACAK

        "Gökhan Gönül'le rekabetimde kazanan Fenerbahçe olacak. Allah kimsenin başına vermesin, sakatlık kötü bir şey. Gökhan ağabey sakatlandı ve bana bir şans geldi, ben de bunu değerlendirdim. En iyi durumumu sahaya yansıtmak istedim. Ben kendimi her zaman olduğu gibi hazırlamaya çalışıyorum. Kararı hocamız verecek ben de buna saygı duyacağım. Kulübüm için her zaman elimden geleni yapacağım."

        PEREIRA SÜREKLİ HÜCUM YAPMAMIZI İSTİYOR

        "Ertuğrul Sağlam'la da çalıştım. Her hocanın futbol yapısı farklı. Şu an çok kısa bir süre oldu. Benim Vitor Pereira'dan alacağım çok şey var. Tecrübesi çok fazla. Taktiksel olarak hocamız her zaman hücum anlamında katkı vermemizi bekliyor."

        "Günümüz futbolunda artık rakiplerimizi izleyip analiz etme şansı buluyoruz. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Benim futbol mantalitem hep oyunuma bakmak. Rakibin iyi olması ve benim saha içerisinde iyi olmam çok farklı. Elimden geleni yapacağım, inşallah takıma katkı sağlarım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ