Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe-Molde maçında tartışılan penaltı - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe'nin Molde'ye 3-1 yenildiği maçta; sarı-lacivertli futbolcuları ve taraftarları çıldırtan bir penaltı kararı çıktı. Mücadelenin 34. dakikasında Ozan Tufan'ın ceza sahası içinde rakibi Daniel Berg Hestad'a arkadan hafifçe müdahalesi sonrası, hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi. Fransız hakemin verdiği bu karara sarı-lacivertli futbolcular ve taraftarlar büyük tepki gösterdi. Tepkilerin arından Portekizli futbolcu Luis Nani de hakeme itirazından dolayı sarı kart gördü.

        Norveç ekibi Molde'de 36. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Tommy Hoeiland, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Nani, 3-1 sona eren maç sonrası "Hakem olmayan bir penaltı verdi. Rakibimiz bunun ardından güvenle oynamaya başladı" ifadelerini kullandı.

        SON KARAR | BÜLENT YAVUZ

        Türkiye'de oynanan maçlarda, bizim hakemlerimi bu tür pozisyonları 'penaltı' olarrak değerlendirmiyor ama elin oğlu; yani Fransız hakem Benoit Bastien, Ozan'ın itelemesini es geçmedi ve penaltı noktasını gösterdi. Bu ucuz bir penaltıydı ama kurallara sokmaya kalkarsanız; nereden bakarsanız, o bakış açısına göre penaltı kararı çıkabilir. Ama futbol temaslı bir oyundur, böyle bir temasa penaltı çalmak; bana göre doğru değil...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ