Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de Vitor Pereira'ya sitem! - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Fenerbahçe'de sorgunlanmaya başlanan bir diğer konu da teknik direktör Vitor Pereira...

        Daha önce “Bizi yeni bir takımız. Uyum sürecimiz var”, “Sakatlık bizi etkiledi. “Zor bir hafta geçiriyoruz” ve “Milli takıma çok fazla oyuncu gönderdik. O yüzden sıkıntı yaşıyoruz” gibi açıklamalar yapan Portekizli, Molde maçının ardından geçen sezonki teknik direktör İsmail Kartal’ı hatırlattı!

        Fenerbahçe'nin puan kaybettiği karşılaşmalardan sonra istatistiklere sığınan Kartal gibi ‘kaçan pozisyonların sayısına’ değinen Pereira, “Nasıl yani hocam?” dedirtti.

        1-1’den sonra tek bir net pozisyon dahi yakalayamayan Fenerbahçe'de Vitor Pereira, 4-5 hatta 6 gol kaçırdıklarını iddia etti ve şunları söyledi: “İlk yarıda aslında kaliteli bir oyun ortaya koyuyorduk. Bu

        sezon oynadığımız en iyi ilk yarıydı. Devre arasında bazı konuşmalar yaptık. İyi bir başlangıç yapalım istedik. İkinci gole kadar Molde’den daha iyiydik. İyi taraf bizdik. Hatta 4-5-6 gol atacak pozisyonları bulduk. Atsaydık kontrolü ele geçirebilirdik. Ama golü ararken ikinci golü yedik. Kontrolü kaybettik, sabrımızı kaybettik. Beynimizle değil kalbimizle oynamaya başladık.”

        2-1'E KADAR FENERBAHÇE'NİN GOL GİRİŞİMLERİ

        Dk.47... Mehmet Topal’ın uzaktan şutu kalecinin kucağında kaldı.

        Dk.49... Nani’nin şutu farklı auta çıktı.

        Dk.51... Volkan’ın ortasında top Van Persie’ye gelmeden savunma araya girdi.

        Dk.52... Ozan’ın uzaktan şutu kaleyi bile bulmadı.

        BU NASIL ROTASYON?

        Molde hezimeti sonrası eleştiri okları Vitor Pereira’ya döndü... Özellikle Portekizli hocanın 11’deki tercihleri eleştirilere neden oldu. Pereira’nın formunun zirvesinde olan Volkan Demirel ve takımın en skorer ismi forvet Fernandao’yu kulübeye çekmesi herkesi şaşırttı.

        Fabiano’nun yediği hatalı goller sonrasında da tepkiler tribünden yükseldi. 11’de maça başlayan Volkan Şen performansı ile hayal kırıklığı yaratırken, sakat Josef de Souza’nın yerine görev alan Ozan Tufan yaptırdığı penaltı ile sınıfta kaldı!

        TRANSFERE DOYMUYOR

        Fenerbahçe tarihinin en pahalı kadrosuna sahip olan Vitor Pereira, ocak ayındaki ara transfer dönemi için yönetime mesaj gönderdi. Forvete ihtiyacı olduğunu söyleyen Portekizli hoca, “Bu sezon hedefimiz en az 3 forvete sahip olmaktı. Hedefim çift forvetli sistemdi ancak Sow’un gitmesiyle böyle bir şansım kalmadı. Elimizde 2 forvet var. Bu iki ismi çok iyi değerlendirmem gerek. Maçları iki forvetle oynamam imkansız hale geldi. En az dört forvet olsun, ikisi sahada ikisi kenarda olsun

        istiyorum. Ancak böyle bir şansım yok” diye konuştu.

        BİR GARİP SAVUNMA: MOURİNHO DA KAYBEDİYOR

        Portekizli hoca, yayıncı kuruluşun ardından basın toplantısında da ilginç açıklamalarına devam etti. “Tüm hocalar önemli maçlar kaybeder” diyen ve ilginç bir savunmada bulunan Pereira, “Zorlu anlarda oyunu değiştirecek oyuncularımız var. Ancak endişe panik en büyük düşmanınızdır. Özellikle geriye düştüğünüzde. Tüm hocalar önemli maçlar kaybeder. Guardiola, Ancelotti ve Mourinho da önemli maçlar kaybetti” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ