Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Penaltı ve kırmızı kartı vermedi (Trabzonspor-Galatasaray Cüneyt Çakır) - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR.COM | BÜLENT YAVUZ

        Öncelikle hakem Cüneyt Çakır ve arkadaşlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Eski günlere dönmeyelim. Hele hele böyle dünya markası hakemlerimize yapılan bu çirkin davranışlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Dünyanın her yerinde hakem var ve her gün yüzlerce maç oynanıyor. Bu maçların çoğunda hakem hataları vardır. Hakem hata yaptı diye kimsenin saldırmaya, kötü söz söylemeye hakkı yoktur. Çıkarsın hakemi eleştirirsin. Bu herkesin doğal hakkıdır. Maçta hakemi değerlendirecek ve not verecek olan resmi görevliler var. Hangi devirde yaşıyoruz. Umarım bu davranış biçimleri son olur. Sadece Trabzon'da değil hiçbir yerde tekrarlanmaz.

        Maça gelince; futbol oyununda bazen hakemle kazanırsınız, bazen de hakemle kaybedersiniz. Bu işin doğasında yani fıtratında vardır. Oyuncular gol kaçırır, saç baş yoldurur. Kaleciler hatalı goller yerler ama onları kimse gündeme getirmez. Hep hakem hataları hatırlanır.

        Evet Avni Aker Stadı'nda hakem Cüneyt Çakır, 61. dakikada Trabzonspor lehine penaltı vermedi. Erkan Zengin'in şutunda; ceza alanı içerisinde Denayer'in eli oldukça açıktı, doğal konumda değildi ve alan büyütüyordu. Haliyle de topun geçmesini engelledi. Hakem Çakır, pozisyona çok yakın olmasına rağmen oyunu devam ettirdi. Bana göre yanlış yaptı, pozisyonda penaltı kararı vermek için bütün kriterler vardı.

        Maçın diğer bölümlerinde oldukça iyi bir maç yöneten Çakır, maçın sonlarına doğru, sarı kartlarında biraz cimri davrandı. Mbia'nın hareketinde de bu anlamda ikinci sarı kartını gösteremedi.

        NOTUM: 7.9 (VASAT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ