Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira, yaptığı kadro seçimlerinde herkese eşit davranıyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR HABER ANALİZ / Ahmet Selim KUL

        Bu sezon tepeden tırnağa yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe’de teknik direktörlüğe getirilen Vitor Pereira, sempatik ve sıcak kişiliğinin yanı sıra futbolcularla olan sıcak iletişimiyle de dikkat çekiyor. Ancak tüm bunlar bir kenara Portekizli teknik adamın en dikkat çeken özelliği ise forma adaleti oldu. Kasımpaşa maçında Nani ve Robin van Persie’yi aynı anda oyundan çıkartan Pereira, son olarak Bursa karşılaşmasında Caner ve Hollandalı yıldızı kulübede oturtmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Van Persie’yi oyuna aldığı sırada tecrübeli forvetle ufak çaplı bir gerilim yaşayan Pereira’nın, bugüne kadar oynanan 10 resmi maçta, takımdan ayrılan Sow dahil tam 22 oyuncuya şans vermesi, hiçbir oyuncuya önyargısı olmadığını kanıtladı. Bu sezon sadece Gökhan Gönül, Hakan Çinemre, Mehmet Topuz ve Ertuğrul Taşkıran forma yüzü göremezken geri kalan tüm oyuncular önemli dakikalar buldu.

        ‘BİZİ KULÜBE ŞAMPİYON YAPACAK’

        Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile de bu konudaki düşüncelerini sık sık paylaşan Pereira, “Biz eğer böyle geniş ve iyi bir kadro kurduysak bu kadronun tüm imkanlarından faydalanmam gerek. Ben 14-15 kişiyle oynamak istemiyorum. Herkesin her an oyuna girebilecek gibi hazır olması gerekiyor. Şampiyonlukta en önemli şey kulübeden gelen katkıdır. Bütün oyuncuları adaletime inandıramazsam faydalanamam” ifadelerini kullandı.

        TEK VAZGEÇİLMEZ NANİ

        Vitor Pereira’nın geride kalan 10 maçta ilk 11’den kesmediği tek oyuncu Luis Nani oldu. Sezona iyi bir başlangıç yapan ve hem gollerle hem asistlerle hem de takım oyununa yaptığı katkıyla göze giren Portekizli yıldız, 867 dakika sahada kalarak bu alanda da zirvede kaldı.

        YABANCILAR ATIYOR, YERLİLER BAKIYOR

        Kanarya’nın bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da attığı 13 golün tamamını yabancı isimler kaydetti. Yerli oyuncuların skor anlamında takıma katkısı hiç olmadı.

        Nani: 4 gol

        Van Persie: 4 gol

        Fernandao: 3 gol

        Josef: 1 gol

        Sow: 1 gol

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ