Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Hasan Ali'nin sırrı - Fenerbahçe Haberleri

        Yazın gidilen Milli Takım kampında sakatlanan başarılı sol bek, bu dönemde yürümekte dahi zorlanırken, sakatlığını atlattıktan sonra yaptığı özel çalışmalarla özellikle üst bacak kaslarını güçlendirdi. Hasan'ın çalışkanlığına en güzel örnek Molde maçı günü... Yıldız futbolcu oynamayacağını bildiği halde sabah kalkarak trecthing çalışması yaptı. 3-1'lik mağlubiyetin ardından herkes moral bozukluğuyla evlerine giderken, o statta kalıp antrenman yaptı. 60'ar metrelik depar çalışması, o esnada statta kalan taraftarlarca da alkış aldı. Yedek kalmayı sorun etmeyen, formayı giydiğinde her zaman en iyisini gösteren tecrübeli sol bek, Fenerbahçe’deki en verimli dönemini geçiriyor. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezona kadar 3 sezonda çıktığı 42 lig maçında sadece 3 asist yapmış ve 1 gol kaydetmişti. Ancak Pereira idaresinde, 4 lig mücadelesinde forma giyen milli yıldız, şimdiden 2 asiste ulaştı. Luis Nani ile beraber takımın en çok asist üreten oyuncusu olan Hasan Ali’nin attırdığı 2 gol de galibiyete doğrudan etki etti.

        Öte yandan, başarılı oyuncunun Pereira tarafından özel olarak ilgi görmesi de form grafiğini etkiledi. Benzer etkiyi 2012-13 sezonunda Aykut Kocaman ile yaşayan Hasan Ali Kaldırım, şimdi yine istediği ortamı buldu.

        Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Shakhtar Donetsk mücadelesinde hocasının sağ bek oynama teklifini reddetmeyip takdir toplayan yıldız savunmacı, o günden itibaren farklı bir yer edindi. Pereira’nın yakından ilgilendiği Hasan Ali Kaldırım’ın çalışma disiplinin de üst noktada olduğu belirtiliyor.

        (Skorer)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ