Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor "Futbolda bahane yok" - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor'un sezon başında İngiltere'nin Hull City takımından renklerine kattığı forvet oyuncusu Dame N'Doye hedeflerini Trabzonspor Dergisi'ne anlattı. Trabzonspor'a transfer sürecine değinen Senegalli forvet, şunları söyledi:

        "Kıymetli ve güzel bir teklifle geldiler, projelerinden bahsettiler. Trabzonspor'un ne olduğu, nereye gitmek istediği, neleri başarabileceğiyle ilgili güzel şeyler konuşuldu. Yeni hedefler belirlemeyi seven, çok hırslı ve her zaman daha fazlasını verebileceğine inanan bir oyuncuyum. Her gittiğim takım benim için yeni bir kendini kanıtlama yeri oluyor. Meydan okuma hali de denilebilir. Takımıma en üst düzeyde katkı sağlamak istiyorum. Kulübün projeleriyle kendi kariyer hedeflerim birleşti. Çok güzel bir ortaklık olacağına inandığım için buradayım."

        "ADAPTASYON SORUNUM OLMAZ"

        Dame N'Doye, bir takımla sözleşme imzalamadan önce negatif veya pozitif çok büyük beklentiler taşıyan bir oyuncu olmadığını anlatırken sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu seviyelerdeki takımların hepsi büyüktür. Belli standartlara sahiptir. Benim de buraya gelmemin en önemli sebebi budur. Önemli olan benim buraya geldikten sonra takımımın bir üst seviyeye çıkmasına katkı sağlamamdır. Bunun için çalışıyorum. Hep daha iyisini yapma peşindeyiz. Futbol oyunu buna müsait. Kendinizi sürekli geliştiriyorsunuz. Sonu olmayan bir iş. Genelde adaptasyon sorunum olmaz. Sahaya çıkıyorsan elinden gelenin en iyisini yapman lazım. Hangi saha olursa olsun, hangi çime basıyorsam basayım bu değişmez. Tabii ki yeni takım ve yeni arkadaşlarımla bir geçiş süreci olacak ama bunu da her zaman kendi içinde çözebilecek bir oyuncuyum. Bu durumlar benim için bahane olmaz. Sonuçta yaptığınız iş belli. Sadece etrafınızda size yardım eden oyuncular değişiyor. Ben sahaya çıktığımda kafamda gol atmak, asist yapmak ve maçı kazanmak vardır. Bir çok insan bazı bahaneler bulabilir ama ben futbolda böyle şeylerin olduğuna inanmıyorum. Türkiye Süper Ligi'nde kapalı ve kontratağa dayalı bir futbol oynanıyor ama ben buna hazırlıklıyım. Başka türlü bir oyun oynansa ona da hazırlıklı olacaktım. Çünkü ben kendimi biliyorum ve kendime güveniyorum."

        "TAKIM BAŞARISIZSA GOLLERİN ÖNEMİ YOK"

        Her forvet oyuncusunun sezonu gol kralı olarak bitirmeyi hayal ettiğini vurgulayan N'Doye, şöyle dedi:

        "Forvet oynayan bir oyuncunun en büyük hedefi içinde bulunduğu sezonu en fazla gol sayısına ulaşarak bitirmek, yani gol kralı olmaktır. Diğer taraftan bizim için önemli olan kolektif olarak yaptığımız iştir. Takım çalışması çok önemli. Kendimizi bu şekilde programlıyoruz. Eğer sezon sonunda gol kralı olup takım başarısız olmuşsa attığım gollerin benim için hiçbir önemi yok. Kesinlikle önce takımımızı layık olduğu yere taşımalıyız."

        "LİG UZUN VE ZORLU BİR MARATON"

        Trabzonspor'daki hedeflerini de anlatan N'Doye, bu kouda şunları söyledi:

        "Şampiyonluktan bahsetmem gerekiyor. Bu sadece benim değil tüm takım arkadaşlarımın en büyük arzusu. Umut ediyorum ki bu hedefimizi gerçekleştirebilecek bir ortam oluşturabiliriz. Tabii çok zorlu ve uzun bir maratondan bahsediyoruz. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki; şampiyonluk kafada düşünceyle kazanılmaz. Ligi maç maç ele almak lazım. Önünüzdeki her maçı kazanırsanız zaten doğal olarak şampiyon olursunuz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ