Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Pereira'nın büyük maç karnesi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Portekiz ve Yunanistan kariyerinde yerel ligde ve kupada oynadığı 12 büyük maçta sahadan sadece 5 kez galibiyetle ayrıldı.

        Sezon başında İsmail Kartal'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Portekizli teknik adam, kariyeri boyunca çalıştığı ülkelerde "dev" maçlara çıktı.

        Fenerbahçe'nin başında 27 Eylül Pazar günü Beşiktaş karşısında ilk derbi sınavını verecek Pereira, Portekiz'de Porto, Yunanistan'da ise Olympiakos'un'la toplam 12 büyük maç oynadı.

        Portekiz'de Sporting Lizbon ve Benfica, Yunanistan'da ise Panathinaikos ve AEK Atina'yla karşı mücadele eden Pereira, bu maçlarda 5'er galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı.

        Portekiz kariyeri

        Tecrübeli teknik adam, Portekiz kariyerinde Benfica ve Sporting Lizbon'la yaptığı 9 büyük maçta 4'er galibiyet ve beraberlik elde ederken sadece bir kez kaybetti.

        Vitor Pereira, yardımcı antrenörlükten teknik direktörlük koltuğuna oturduğu ve üst üste 2 şampiyonluk yaşadığı Porto'yla ilk büyük sınavını Benfica karşısında verdi. Bu maçta sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Pereira'nın öğrencileri aynı sezon rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başardı. Porto'nun bir başka büyük rakibi Sporting Lizbon'a karşı Portekizli teknik adam, ilk sezonunda kaybetmedi. Rakibiyle deplasmanda golsüz berabere kalan Porto, taraftarı önünde ise 2-0 kazandı.

        Porto aynı sezon Benfica'ya kupa maçında ise 3-2 yenildi. Pereira'nın öğrencileri bir sonraki sezon ise rakiplerine kaybetmedi. Sporting Lizbon ve Benfica'yla deplasmanda berabere kalan Porto, kendi sahasında ise kazanmayı başardı.

        Yunanistan derbileri sıkıntılı geçti

        Portekizli teknik adam, Suudi Arabistan'da El Ehli Jeddah takımını çalıştırdıktan sonra Yunanistan'ın yolunu tuttu.

        Geçen sezonun devre arasında Olympiakos'un başına geçen Pereira, Atina derbileri oynadı.

        Sadece ülkenin değil dünyanın önemli derbilerinden biri olan Panathinaikos-Olympiakos'un maçının atmosferini yaşayan 47 yaşındaki teknik adam, ilk derbisinden yenilgiyle ayrıldı.

        Sezonu ligde ve kupada şampiyon tamamlamasına rağmen Pereira, en önemli maçta Panathinaikos'a deplasmanda 2-1 kaybetti. Pereira, Yunanistan'ın köklü kulüplerinden biri olan ancak son yıllarda yaşadığı mali sıkıntılar sebebiyle geçen sezon ikinci ligde yer alan AEK Atina'ya karşı kupada mücadele etti.

        Atina derbisinin ilk maçına sahasında AEK Atina'yla 1-1 berabere kalan Olympiakos, rövanşta istediğini aldı. Olympiakos'un'un 1-0 üstünlüğüyle devam eden müsabaka, AEK Atina taraftarının çıkardığı olaylar sonucu ertelendi. Futbol federasyonu maçla ilgili kararında, Pereira'nın Olympiakos'unu hükmen galip ilan etti.

        Derbilerden çok "o" konuşuldu

        Pereira, özellikle Yunanistan'da oynadığı derbi maçlarda rakip takım taraftarlarıyla yaşadığı olaylar dikkati çekti.

        Panathinaikos'un ev sahipliğinde 22 Şubat'ta oynanan derbiden önce sahaya çıkan Pereira, ceza sahasını kontrol etmek istedi. Bu sırada "Gate 13" lakaplı ateşli Panathinakos seyircilerinin olduğu kale arkasına gelen Pereira'ya tepki gösterildi. Bazı taraftarlar sahaya inerken Portekizli çalıştırıcıya meşaleler fırlatıldı. Pereira ile yaşanılan diyalogdan sonra sakinleşmeyen ev sahibi takımın taraftarları bu sefer topluca sahaya inerek Olympiakos'un'lu oyuncular ve teknik heyete saldırdı. Güvenlik görevlilerinin çemberi altında sahayı terk eden Pereira ve öğrencileri olayların yatışmasıyla başlayan maçı 2-1 kaybetti.

        Yaşanan bu olayın ardından Yunanistan Futbol Federasyonu liglere 1 hafta ara verdi. Pereira, aynı sıkıntıyı Yunanistan Kupası'nda AEK Atina'yla oynanan derbide de yaşadı. Olympiakos'un 1-1'in rövanşında 89. dakikada Franco Jara'yla tur için yeterli olan golü bularak 1-0 öne geçmesiyle büyük olaylar yaşandı. Golden sonra Pereira ve öğrencilerinin sevincine tepki gösteren AEK Atina taraftarı sahaya girdi. Bunun üzerine hakem maçı tatil etti. Pereira ve öğrencileri sahayı güvenlik güçlerinin eşliğinde koşarak terk etmek zorunda kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ