Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Kartal'ın gözü zirvede - Beşiktaş Haberleri

        Ligin 5. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda yaptığı maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 6. haftaya lider giren sarı-lacivertliler karşısında yeni bir galibiyet serisine başlamak istiyor.

        "Kara Kartallar" yarınki mücadeleden 3 puanla ayrılarak hem rakibiyle puanlarını eşitlemeyi hem de 8 maç sonra derbi galibiyeti almayı hedefliyor.

        Beşiktaş, geride kalan 5 haftada 3 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 10 puan topladı. Rakip fileleri 13 kez havalandıran ve ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 5 gol gördü.

        OLİMPİYAT'TA İLK PEŞİNDE

        Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ilk derbi galibiyetini almaya çalışacak.

        Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlıların, derbi mücadeleleri için tercihi ise Atatürk Olimpiyat Stadı oldu.

        İkitelli'deki statta, eski teknik direktörü Slaven Bilic yönetiminde ev sahibi olarak 4 derbiye çıkan "Kara Kartallar", bu mücadelelerde bir beraberlik ve 3 yenilgi aldı, rakip fileleri sadece bir kez havalandırıp kalesinde 8 gol gördü.

        Süper Lig'de geride kalan iki sezonda, Galatasaray ile İkitelli'deki statta yaptığı derbi maçları 3-0 (hükmen) ve 2-0'lık skorlarla kaybeden Beşiktaş, 2013-2014 sezonunda 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe'ye, geçen sezon 2-0'lık skorla kaybetti.

        Beşiktaş, derbilerdeki son galibiyetini ise 2012-2013 sezonunda, BJK İnönü Stadı'ndaki son büyük maçta Fenerbahçe karşısında, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2'lik skorla aldı.

        ÖZKAHYA YÖNETECEK

        İki ekip arasındaki karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcıları, Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken olacak. Özgür Yankaya'nın dördüncü hakemlik yapacağı karşılaşmada ilave hakemler olarak Ali Palabıyık ve Süleyman Abay görev alacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.

        VELİ VE TOLGAY DIŞINDA EKSİK YOK

        Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisi öncesi uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan dışında eksik bulunmuyor.

        Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle 5. haftada oynanan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Oğuzhan Özyakup, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde takımda yerini alabilecek.

        Gençlerbirliği ile yapılan maçta aldıkları darbeler nedeniyle çeşitli bölgelerinden sakatlanan Gökhan Töre, Ricardo Quaresma ve Atiba Hutchinson da tamamen hazır hale geldi.

        GOLCÜ KİMLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

        Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde golcü kimliğiyle dikkati çekiyor.

        Sezona Mersin İdmanyurdu deplasmanında alınan 5-2'lik galibiyetle başlayan siyah-beyazlılar, ikinci haftada Trabzonspor'a 2-1 kaybetti, üçüncü hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Dördüncü haftada Medipol Başakşehir'i 2-0'la geçen "Kara Kartallar", beşinci haftada ise deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

        Ligde 5 hafta sonunda 13 gole ulaşan siyah-beyazlılar, ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyor. Beşiktaş'ın ligdeki gollerini Cenk Tosun (4), Olcay Şahan (2), Kerim Frei (2), Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Mario Gomez (2) ve Gökhan Töre kaydetti.

        6 RESMİ MAÇIN 3'ÜNDE GOL YEMEDİ

        Beşiktaş, bu sezon yaptığı 6 resmi maçın 3'ünde gol yemedi. Ligin ilk iki haftasında Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarında 2'şer gol yiyen siyah-beyazlılar, ardından sırasıyla Gaziantepspor, Medipol Başakşehir ve UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu ile yapılan maçlarda kalesini gole kapadı. "Kara Kartallar", ligin 5. haftasında Gençlerbirliği karşısında yediği golle 3 maç aradan sonra kalesinde gol gördü.

        MUHTEMEL 11

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Fenerbahçe karşısında sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor:

        Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Sosa, Gomez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ