Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hamza Hamzaoğlu: Lige başladığımızdan beri... - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gaziantepspor galibiyeti sonrası yayıncı kuruluşa konuştu

        İşte Hamzaoğlu'nun açıklamlar;

        "Lige başladığımızdan beri iyi oynamamıza rağmen evimizde kazanamamştık. Geçen hafta Trabzonspor galibiyeti sonrası bu hafta sahadan galibiyetle ayrılmak çok önemliydi bizim için. Çok pozisyon yakaladık fakat değerlendiremedik. Bugün ki galibiyet bizim için iyi oldu.

        Denayer defansif bir oyuncu. Sabri bizim ofansif sağ bekimiz. Denayeri Şampiyonlar Ligi'ne hazırlamak için böyle oynatıyoruz.

        Oyun bilgisi çok yüksek. Nerede ne yapacağını iyi biliyor. Hakan Balta. Umut Bulut'a ayrı sevindim tüm oyuncularımdan memnunum."

        BASIN AÇIKLAMASI

        Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-1 kazandıkları Gaziantepspor karşılaşmasında ortaya konulan futboldan memnun olduğunu söyledi.

        Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamza Hamzaoğlu, geçen hafta kazanılan Trabzonspor karşılaşmasının ardından, özellikle de kendi seyircileri önünde hiç kazanamamışken elde edilen bu galibiyetin önemine değinerek, "Güven tazeleme adına önemli bir maça çıktık. Takımımdan bugün son derece memnunum" dedi.

        Gaziantepspor'un tehlikeli bir takım olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Zaten daha 9. dakikada güzel bir gol attılar. Bizim buna hemen reaksiyon vermemiz ve beraberliği yakalamamız önemliydi. Yakaladığımız pozisyonları artık gole çevirmeye başlamak zorundayız. Her geçen gün daha iyi olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Elde ettikleri galibiyetin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile yapacakları maç öncesi de önemli bir moral olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "İnşallah oradan da Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetimizi alıp döneriz. Kolay olmayacağını biliyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        Galatasaray'ın ikinci yarıda daha etkili gözüktüğü yönündeki bir soru üzerine Hamzaoğlu "Rakip takımlar ilk yarıda daha dirençli oluyorlar. İkinci yarıda ise ister istemez bu direnç düşebiliyor ve biz de rakip sahaya daha rahat yerleşebiliyoruz. Bu durumda bizim kazanma iştahımız da etkili oluyor. İkinci yarıda daha etkili oynayan ve pozisyon üreten bir görüntü içindeydik" diye konuştu.

        "SİNAN GÜMÜŞ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

        Hamzaoğlu, genç oyuncu Sinan Gümüş'ün takımda fazla süre alamamasıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

        "Sinan bizim için önemli bir oyuncu. Gelecek yıllarda çok etkili bir isim de olacaktır ama doğru zamanda oynaması daha önemli. Aksi halde onu kaybedebiliriz. Yetenekli ve ihtiyacımız olduğunda elinden geleni yapıyor. İnanıyorum ki kısa bir zaman sonra, 90 dakikayı çıkarabilecek güce eriştiğinde, başkaları ondan formayı alabilmek için sıraya girecek."

        Aurelien Chedjou'nun yeniden takıma dönmesiyle birlikte savunmada kimin oynayacağının tartışılmaya başlandığına dikkati çeken sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Önümüzde uzun bir maraton var. Hepsine ihtiyaç duyacağız. Geçen sene stoperde sıkıntı yaşamıştık. Şimdi fazla oyuncu olduğunu ve kimin oynayacağını konuşuyoruz. Oyuncularımın hepsi hazır durumda. Şimdi Chedjou da aramıza katıldı ve bize güç katacak. Kimleri tercih edeceğimize maçlardan önce karar vereceğiz" şeklinde görüş belirtti.

        Atletico Madrid maçında Hakan Balta'yı ön liberoda oynatmasına yönelik yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

        "Eğer biz Hakan'ı orada oynatmasaydık ve aynı golü yeseydik, bu sefer neden o mevkide bir savunmacı oynatmadığım konuşulacaktı. Bana göre Hakan takımın en tecrübeli ve oyun bilgisi en iyi oyuncularından bir tanesi. Bir anlık gecikmesi o ilk golü getirdi. Yemeseydik farklı da olabilirdi çünkü kötü oynamıyorduk. Bunda sonra mevkisinin oyuncularını tercih edeceğim çünkü savunmamızı biraz oturttuk diye düşünüyorum."

        "EMRE'Yİ HİÇ KAYBETMEDİK Kİ"

        Atletico Madrid maçının ilk yarısında, taraftar tepkisi altında oyundan alınan Emre Çolak'ın, Gaziantepspor maçının son bölümünde oyuna bu kez alkışlarla girmesiyle ilgili bir soru üzerine Hamzaoğlu, her iki kararının da doğru olduğuna inandığını aktardı.

        "Biz Emre'yi hiç kaybetmedik ki" diyen sarı-kırmızılı teknik adam, "O gün kendisi için şanssız bir gündü. Bazen çok şey yapmak istendiğinde daha fazla hata yapılıyor. İlk toplarda hata yapınca, seyirci de tepki verince, güveni gitti. Ben, onun düzelmesi için bekledim. 'Bir-iki topu basit oyna, sonra ekstra işler yaparsın' dedim. Baktım düzelmeyecek. Ayağına topu her aldığında tribünlerin uğultusu altında oynayan bir Emre daha kötü duruma düşerdi. Ben orada da doğru yaptığıma inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ