Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Filistin'den FIFA'nın kararına tepki - Futbol Haberleri

        Filistin Futbol Federasyonu, 2018 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Suudi Arabistan ile yapılacak karşılaşmanın, Filistin'de oynanmaması yönünde alınan karara tepki gösterdi.

        Filistin Futbol Federasyonu Sözcüsü Teysir Nasrallah, "Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) federasyonumuza resmi bir şekilde bildirmeksizin aldığı bu haksız kararı kabul etmiyoruz" dedi.

        Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun karşılaşmanın Filistin'de oynanmaması için FIFA'ya özel gerekçeler sunduğunu ifade eden Nasrallah, "Oysa biz mümkün olan tüm kolaylıkları sağlamaya ve çözüm bulmaya çalışıyorduk. Ama Suudi Arabistanlılar bunu reddetti" diye konuştu.

        Nasrallah, yasalara ve yönetmeliğe uygun, resmi bir şekilde FIFA'yı protesto edeceklerini belirterek, FIFA'nın resmi üyesi olduklarını, Suudi Arabistan tarafından sunulan gerekçelerin de sporla alakalı değil siyasi olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

        Federasyonun, maçın Filistin dışında oynanmaması yönünde karar alabileceğini vurgulayan Nasrallah, "3 puan kaybetsek de onurumuzu korumak daha iyidir" ifadesini kullandı.

        Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, 13 Ekim'de Filistin ile yapılacak karşılaşmanın Suudi Arabistan ve Filistin dışında başka bir ülkede gerçekleşmesi konusunda FIFA'dan onay aldığını, kararın nihai ve bağlayıcı olduğunu açıklamıştı. Suudi Arabistan'ın bu yönde attığı adımın, İsrail'in kontrol noktaları ve geçiş konusunda duyulan endişeden kaynaklandığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ