Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Mehmet Özdilek: Milli takım arasına iyi girmek istiyoruz - Futbol Haberleri

        Mehmet Özdilek, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ligde Akhisar Belediyespor maçından sonra bazı futbolcuların sakatlıklarının olduğunu belirterek, "8-10 oyuncuda problem vardı. Halil İbrahim Pehlivan ameliyat edildi, Ferhat Görgülü'nün sakatlığı devam ediyor ve Campos da yırtık var. Landel takımla çalışmaya başladı. El Kabir gribal enfeksiyon geçiriyor, dün çalıştı umarım bugün daha iyidir. Campos ve El Kabir'in durumu maç günü netleşecek" diye konuştu.

        Kayserispor karşılaşmasında "kazanma odaklı" oynayacaklarını ifade eden Özdilek, "Geçen süreçte birini kazanıp diğerini kaybettiğimiz 2 pozitif maçın ardından Akhisar Belediyespor karşısında beklediğimizin dışında bir oyun sergiledik. Hatalarımızı gidermek adına çalışıyoruz Akhisar'dan en kötü beraberlikle dönmeliydik. Son dakikada da olsa konsantrasyonumuzu bozmamalıydık" değerlendirmesinde bulundu.

        Taraftarları önünde kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Mehmet Özdilek, şöyle devam etti:

        "Liderin 5 puan kaybettiği bir ligde amacımız kazanarak önümüze bakmak. Kayserispor maçında alınacak galibiyet, Gençlerbirliği'ni sıralamada yukarıya taşıyacak. Oyuncularımızda bir 'acaba' görüntüsü yok. Sezon uzun bir maraton. Kazanacak gücümüz ve potansiyelimiz var. Mazeretlere sığınmayacağız. İstediğimiz galibiyeti alarak milli takım arasına iyi girmek istiyoruz. Araya moralli girmek hedefimiz olacak."

        DENİZ ÇOBAN'IN HAKEMLİĞİ BIRAKMASI

        Özdilek, hakem Deniz Çoban'ın mesleği bırakmasına ilişkin "Bırakmasını doğru bulmadım. Bu oyunun aktörleri futbolcular, hakem değil. Bu yanlış algıyı değiştirmeliyiz. Baskıyı kaldırmak gerekiyor. Hakemlik profesyonelleşti. Bizim üzerimizde de baskı var. Hakeme olan güveni kaybetmemek çok önemli, biz onlara inanıyoruz ama 6 haftalık form grafiklerinin iyi olmadığı da gerçek" değerlendirmesini yaptı.

        "MİLLİ TAKIM 2 FİNAL OYNAYACAK"

        Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımın 2 tane final maçı oynayacağını hatırlatan Özdilek, "Hollanda galibiyeti bizi moral açıdan yukarı taşıdı. Alınacak 4 puan kurtarır gibi görünüyor. Play-off'a yükselirsek de kesin başarılı oluruz" ifadesini kullandı.

        Özdilek, Anadolu takımlarının futbolun kalitesini düşürdüğü eleştirisi için de şunları kaydetti:

        "Anadolu'da kolay şartlarda mücadele edilmiyor. Ciddi emek veriyoruz. Ciddi bütçe farklılıkları olmasına rağmen iyi futbol için mücadele ediyoruz. Zaman zaman beklentilerin altında kalıyoruz ama bunu büyük takımlar da yaşıyor. Arada çok ciddi ekonomik farklılıklar var. Anadolu takımları mevcut ekonomileriyle en iyisini yapmaya çalışıyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ