Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Profesyonel Disiplin Kurulu, Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi - Fenerbahçe Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

        Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Beşiktaş derbisinden sonra sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

        Aynı karşılaşmanın saha komiseri Nezir Aydın'a ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası uygulandığı açıklandı. Aydın, ısınma hareketlerini taç çizgisinin kenarında yardımcı hakemin hemen yanında yapan Fenerbahçeli futbolcu Robin van Persie'yi uyarmasıyla gündeme gelmişti.

        PFDK, Beşiktaş Kulübü'ne de derbide taraftarının neden olduğu saha olaylarından dolayı 15 bin lira para cezası verdi. Ayrıca, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçta doğu ve batı tribünlerinde bulunan taraftarların, kötü tezahürat nedeniyle Beşiktaş'ın bir sonraki iç saha maçına giremeyeceği bildirildi.

        Açıklamada, Bursaspor'a Eskişehirspor'la oynadığı maçta taraftarının kötü tezahüratı nedeniyle 50 bin lira ceza verildiği ve kapalı kale arkasında bulunan taraftarların bir maçlığına elektronik biletlerinin bloke edileceği ifade edildi. Maçta aynı nedenden dolayı Eskişehirspor Kulübü'ne ise 22 bin 500 lira para cezası uygulanmasına karar verildi.

        Kurul, Antalyaspor'a ise 15 bin lira para cezası uyguladı.

        MUSA ÇAĞIRAN'A 3 MAÇ MEN

        Osmanlısporlu futbolcu Musa Çağıran, Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç men ve 39 bin lira para cezası aldı. Osmanlıspor'un antrenörü Hüseyin Cimşir ise 1 maç men ve 13 bin lira para cezasına çarptırıldı.

        PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'un oyuncusu Erhan Kara 2, Samsunsporlu Famoussa Kone 3, Karşıyaka'nın futbolcusu Zeki Korkmaz ise 2 maç ceza aldı.

        Öte yandan Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Orduspor'un antrenörü Memiş Özata'ya, belgelerin haksız kullanımına iştirak etmesinden dolayı 8 maç ceza verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ