Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım gösterdiği performansla göz dolduruyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye transfer olduğu 2012-13 sezonu öncesi, Süper Lig’in en istikrarlı futbolcusuydu Hasan Ali Kaldırım... İki sezonda sarı kart cezası yüzünden sadece tek 90 dakika kaçırmış bir oyuncu olarak geldiği Kanarya’da da iyi bir başlangıç yaptı. İlk yarıda oynanan 28 resmi maça ilk 11’de başlayan başarılı sol bek, devre arasında kadroya katılan Ziegler’in gerisinde kaldı. Ertesi sezonlar da Hasan Ali için iyi gitmedi... Bu kez de müthiş bir performans gösteren Caner Erkin’in gölgesinde kalan 26 yaşındaki futbolcu, genelde ya sonradan oyuna girdi ya da kupa maçlarında forma şansı buldu. Ancak Hasan Ali hiç pes etmedi, hiçbir hocasına küsmedi... Oynayamadıkça hırs yaptı, daha çok çalıştı. Morali bozulsa da kendini hep hazır tuttu. Spor salonundan çıkmadı. Bu emekleri de O’na düzenli oynama fırsatı verdi.

        İLERİ-GERİ ÇALIŞIYOR

        Hasan Ali’nin forma hasreti bu sezon sona erdi... Bek oyuncularından daha çok işin savunma yönünü güçlü tutmalarını isteyen teknik direktör Vitor Pereira, defansif yönü daha etkili olan Hasan Ali’yi Caner’e tercih etti. Caner’in sakatlığı sonrası rakipsiz kalan Hasan Ali, bulduğu forma şansını çok iyi kullandı. Bursa maçında Van Persie’ye yaptığı asistle skoru 2-1 yapan gole büyük katkı sağlayan tecrübeli oyuncu, Torku Konya önünde de hem savunmada süperdi hem de golde büyük rol oynadı.

        MİLLİ TAKIM MORALİNİ BOZDU

        Türkiye Sportif Direktörü Fatih Terim’in, milli takımın Katar ve Yunanistan ile oynayacağı maçların aday kadrosuna davet etmediği Hasan Ali Kaldırım’ın, bu durum sebebiyle moralinin bozuk olduğu kaydedildi. Tecrübeli sol bekin, yakın çevresine milli formayı hak ettiği şeklinde dert yandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ