Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hamzaoğlu, Konoplyanka ve Kalinic'i istememiş - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray ile yolları ayrılan Hamza Hamzaoğlu hakkında çok önemli iddialar ortaya atıldı.

        Dün akşam Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına konuşan futbolcu menajeri Doğan Ercan, bu sezon Avrupa'da en büyük çıkışı yapan oyuncular arasında yer alan Nikola Kalinic ve Evgen Konoplyanka'nın sezon başında çok uygun maliyetlere Galatasaray'a gelebileceğini, ancak Hamza Hamzaoğlu'nun bunu engellediğini iddia etti.

        "HAMZAOĞLU 'KALINIC BİZDE OYNAYAMAZ' DEDİ"

        Kalinic'i satın alma opsiyonuyla kiralama şanslarının bulunduğunu belirten Ercan, "Kalinic ve Konoplyanka'yı sezon başında alacaktı Galatasaray. Hem de uygun fiyata. Kalinic'in kiralama bedeli 500 bin Euro, satın alma opsiyonu ise 2 milyon Euro idi. Hani her şeyi Cüneyt Tanman'ın üzerine yıkıyorlar ya, insanlar bunu bilsin. Konoplyanka da Sevilla'ya gitti. Yarın Barcelona'ya transfer olacak. Hamza Hamzaoğlu 'bizde oynayamaz' dedi. Kalinic de Fiorentina'da kral oldu" diye konuştu.

        TANMAN: HAMZAOĞLU İKİSİNİ DE İSTEMEDİ

        Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliğinden geçtiğimiz ağustos ayında istifa eden Cüneyt Tanman da Doğan Ercan'ın iddiasını doğrulayarak şunları söyledi:

        "Evet, sezon başında Kalinic ve Konoplyanka'nın menajerleriyle temas kurduk. Hatta bize yetki belgelerini yolladılar ama Hamza hoca istemedi. Hoca beğenmedi ikisini de. Ben yöneticilerin arasında da 'Bu ikisini alalım' dedim. O tarihte ne Denayer ne Grosskreutz alınmıştı. Daha birçok oyuncu var bu tarz. Biz söylemekle kalmıyoruz, onların görüntüleri var. Oynadıkları 7-8 maçın kısaltılmış görüntüleri hocaların önüne geliyor. Galatasaray scouting ekibinin hazırladığı görüntüler var.

        "HAMZAOĞLU KENDİ İSTEDİĞİ OYUNCULARI ALDI"

        İzledikten sonra takımın oyun şekline yaramayacağını söyledi. Olay bu. Bunlar o dönemde düşük maliyetle kiralayabileceğimiz, satın alma opsiyonuyla alabileceğimiz oyunculardı. Genelde o kendi tercihlerini almak üzerine bir plan yapmıştı. Kendi oyuncularını aldı. Bir tek Niasse alınmadı. Onu da ben ayrıldıkta sonra alabilme fırsatı vardı tabii. Kalinic hakikaten Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir oyuncuydu."

        HAMZAOĞLU: NE 500 BİN EURO'SU, 7-8 MİLYON EURO...

        Hamza Hamzaoğlu ise, oyuncularla görüşüldüğünü ancak fiyatlarının öyle söylendiği gibi düşük olmadığını söyledi. Hamzaoğlu, "Onları bize getirdiklerinde fiyatları neymiş onu da bir sorun. Sezon başındaki durumumuzu da düşünün, ondan sonra bir karar verin. Ne 500 bine, olur mu öyle şey ya! Olur mu öyle şey? Bonservisleri için 7-8 milyon Euro'lar söylendi. 500 bin Euro'ya nereye adam alıyorsun! Bundan sonra herkes bir şeyler söyler zaten."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ