Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Hakem Donk'un golünü vermedi - Kasımpaşa Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Volkan KÖSE

        Türk futbol ailesinin en çok eleştirilen isimleri olan hakemler, Kasımpaşa’nın kaderiyle oynamaya devam ediyor... Yapılan bariz hatalar, iddialı bir kadroyla zirveyi hedefleyen Lacivert-Beyazlı ekibin puanlarına mal oluyor... Yöneticiler, teknik direktör Rıza Çalımbay ve futbolcuların defalarca dile getirmesine rağmen Kasımpaşa aleyhine yapılan bariz hatalar, çalınan yanlış düdükler, skandal kararlar hiç bitmiyor... Bu halkanın son zinciri dün G.Saray maçında yaşandı. Mücadelenin 26. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Muslera boşa çıktı ve Eren Derdiyok’un kafa ile indirdiği top Ryan Donk’un önünde kaldı. Hollandalı yıldızın penaltı noktası civarından vurduğu sert şutta önce üst direğe çarpan top ardından net bir şekilde çizgiyi geçti. Ancak rezalet tam da bu anda yaşandı...

        GÖZ GÖRE GÖRE...

        Pozisyonu dikkatli gözlerle takip eden çizgi hakemi Alper Ulusoy, inanılmaz bir kararla buz gibi golü vermedi... Orta hakem Halis Özkahya da yardımcısına uyup santra noktasını göstermedi. Böylece Paşa’nın net golü güme gitti. Son olarak Beşiktaş maçında Cüneyt Çakır’ın ‘uydurduğu’ penaltı ile galibiyetten olan Kasımpaşa; hakem hataları sebebiyle puan tablosunda hak ettiği yerin gerisinde kaldı.

        7 PUAN BUHAR OLDU!

        Kasımpaşa bu sezon hakemler yüzünden 7 puan kaybetti. Beşiktaş, Rize ve G.Saray maçlarında 2’şer; Bursa önünde ise 1 puan uçtu, gitti.

        6. HAFTA - KASIMPAŞA-Ç.RİZE

        Deniz Çoban, uzatmaların son saniyesinde İsaksson’un hiçbir müdahalesi olmamasına rağmen Kweuke’nin kendisini yere bırakmasına penaltı çaldı. Paşa 1-0 öndeydi ve bu skandal penaltı ile maç 1-1 bitti. Çoban maçtan sonra hakemliği bıraktı.

        9. HAFTA - KASIMPAŞA-BURSA

        Maç 0-0 sürerken, Advincula’nın Del Valle’ye müdahalesini atlayan Halil Umut Meler, penaltıyı vermedi. Bursa 80’de bulduğu golle 3 puanı aldı. Paşalı yöneticiler, “Net penaltı verilmedi. En kötü ihtimalle 1 puanımız gitti” diye isyan etti.

        10. HAFTA - BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA

        Uzatmalara 3-2 önde giren Paşa, 90+2’de peş peşe iki yanlış kararının üstüne Cüneyt Çakır’ın çaldığı penaltıyla sarsıldı. Çakır’ın çaldığı ‘komik’ penaltı kararı ve yaptığı bariz hata, Kasımpaşa’nın sahadan 3 puan yerine 1 puanla ayrılmasına yol açtı.

        13. HAFTA - KASIMPAŞA-G.SARAY

        Çizgi hakemi Alper Ulusoy, 26. dakikada Donk’un şutunda çizgiyi geçen topu görmedi. Özkahya da ona uydu ve buz gibi gol verilmedi. Ayrıca 42’de avantaj kuralı atlandı ve Paşa’nın yüzde yüzlük bir atağı kesildi. 2 puan uçtu, gitti.

        SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER: ‘AYNISI G.SARAY’A OLSA VERİLİRDİ’

        ■ Kasımpaşa’nın 3 puanı çalınmıştır. Yazıklar olsun!

        ■ Kasımpaşa bu ülkenin takımı değil mi?

        ■ Süper Lig’e çizgi teknolojisi şart oldu.

        ■ Aynısı G.Saray’a olsa verilirdi.

        ■ Birileri Özkahya’ya gol için topun çizgiyi geçmesinin yeterli olduğunu söylesin!

        ■ Bırakın şu maçları piero yönetsin!

        ■ Bu golü görmeyen hakem ya miyop ya şaibeli!

        ■ Çizgi hakemleri kalksın, zaten bir işe yaramıyorlar.

        "FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ"

        Eski hakem Ahmet Çakar, skandal hataya twitter’dan tepki gösterdi. Çakar, “Futbolun katili Türk hakemleri. Kasımpaşa’nın buz gibi golünü vermediler” ifadelerini kullandı.

        GOLÜ VERMEDİ, AVANTAJI DA KESTİ!

        Halis Özkahya, 42’de Paşa aleyhine yine bariz bir hataya imza attı. Donk’un kullandığı serbest vuruşta Paşa çok net bir fırsat yakaladı. Ancak Hakan Balta, Donk’un hızlı başlamasını engellemek için ayağını uzattı. Özkahya, devam ettirmek yerine avantajı kesti.

        YÖNETİCİLER İSYAN ETTİ

        Süper Lig’de hakem hatalarından en çok canı yanan takım olan Kasımpaşa’da, yöneticiler bu duruma ateş püskürdü. Lacivert-Beyazlılar, fahiş hatalara “Yeter artık. Maçları doğru-dürüst yönetselerdi zirve yarışının içindeydik. Hepsi tesadüf mü? Hakemler tarafından önümüz kesiliyor. Yazıktır, günahtır” sözleriyle isyan ettiler. MHK’ya seslenen yöneticiler, “Tüm hakemler dikkatli olmalı, takımların kaderiyle oynamamalı. Adil bir yönetim istiyoruz” çağrısında bulundu.

        ‘ATARIM SİZİ’ TEHDİDİ!

        Donk’un 26. dakikada çektiği ve çizgiyi geçen topun gol olarak değer kazanmaması üzerine, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın yardımcıları, 4. hakem Mustafa Emre Eyisoy’a cep telefonundan gösterdikleri görüntüyle gol olduğunu anlattı. Ancak Eyisoy, yardımcı hocaları “Konuşmayın. Yoksa sizi tribüne yollarım” şeklinde adeta tehdit etti.

        ÇİZGİ HAKEMİNİN FAYDASI YOK

        Dün geceki hata çizgi hakem uygulasını tartışılır hale getirdi. UEFA Başkanı Platini’nin ülkesi Fransa, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Collina’nın ülkesi İtalya ve Türkiye’ye hakem eğitimciliği yapan Uilenberg’in ülkesi Hollanda’da; 5. ve 6. hakem uygulaması olmadığını hatırlatalım. Birçok otorite, ülkemizde 2 yıldır süren ve hiçbir fayda sağlanmadığı görüşünde birleşilen bu uygulamanın kalkmasını daha faydalı görüyor.

        ARTIK TEKNOLOJİ ZAMANI!

        Kasımpaşa-G.Saray maçında yaşanan skandal pozisyon, Süper Lig’de artık gol çizgisi teknolojisine geçilmesinin zamanının geldiğini net bir şekilde gösterdi. En güzel örneği Premier Lig’de uygulanan ve 300 bin Euro’ya kurulabilecek bu uygulama sayesinde artık birçok takımın canı yanmayabilir...

        HOCALARIN HOCASI BÜLENT YAVUZ, SKANDAL POZİSYONU BÖYLE YORUMLADI:

        BAL GiBi GOL GÜME GİTTİ

        Kasımpaşa kendi sahasında G.Saray’ı 90 dakika boyunca adeta ablukaya aldı ama galip gelemedi. Hakem Halis Özkahya ile arkadaşları maç boyunca kritik hatalar yaptılar ve hepsi Kasımpaşa aleyhine! 26. dakika, futbol adına unutulmayacak anlardan biriydi. Donk’un füze gibi şutu önce üst direkten sonra kalenin içinden, yani gol çizgisini net bir şekilde geçerek oyun alanına döndü. Topa en yakın Kasımpaşalı oyuncular ‘gol’ diye hakeme yüklendiler ama Özkahya, çizgi hakemi Alper Ulusoy’dan gelen uyarıyla oyunu devam ettirdi. Pozisyon bal gibi goldü! Ulusoy yan direği ortalasaydı, kesinlikle gölü verirdi. Ancak o ne yaptı? Kafası oyun alanının içinde kaleye doğru bakarak topu kontrol etmeye çalıştı. Haliyle gol kararını veremedi. Gitti mi Kasımpaşa’nın buz gibi bir golü! Artık bu gol tarihin derinliklerinde yerini alacak.

        HAKEMLERİN KASIMPAŞA İLE DERDİ Mİ VAR?

        Zaten Kasımpaşa sezon başından beri hiçbir şeyden çekmedi, hakemlerden çektiği kadar! Kasımpaşa’nın ilk golünden önce Semih’in net bir şekilde topla elle oynaması var. Gol olmasa hakemin kırmızı kart ve penaltı vermesi gerekirdi. Ancak gol olduğu için hakeme fazla yüklenmemek lazım. Neticede bir avantaj geldi. Ama Özkahya’nın golden sonra Semih’e sarı kart göstermesi gerekirdi. Unuttu. Hakemlerimiz bu sezon Kasımpaşa’yı pek sevmiyor galiba.

        UMARIM BU HATA SON OLUR

        Bir sıkıntınız, bir derdiniz varsa onu da açıklayın. Kasımpaşa’ya ‘en centilmen takım’ diyoruz, sahası tesisleri ve stadının son derece modern ve çağdaş olduğunu parmakla gösteriyoruz. İnsanlar buraya büyük yatırımlar yapıyor, heveslerini kırmaya hakkınız yok. Herkes elbette kendi işini yapacak ama hakemler de adalet dağıtmak konumundadırlar. Kimseye “Ayrıcalıklı davranın” demiyoruz, asla da demeyiz. Hakemlerimize de güveniyoruz ama umarım bu da son olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ