Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Rıza Çalımbay'dan hakem isyanı (Del Valle - Mustafa Yumlu) - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 1-1 biten Trabzonspor maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya'nın kararlarına isyan etti.

        İşte Rıza Çalımbay'ın açıklamaları...

        "Hakem arkadaşlarımıza çok üzülüyorum. Bir şey demiyoruz ama... Devre arasında seminerleri var, lütfen o pozisyonları alıp seyretsinler. Hele bugünkü Del Valle'ye yapılan pozisyon güreşte bile fauldür. Ya da yukarıdaki puan kazanır. Öyle bir pozisyon. Bu pozisyonu neden es geçiyorsun, 1 tane penaltı verince ikincisi verilmeyecek diye bir şey yok ki. Buna çok üzülüyoruz. "

        "İKİNCİ YARI BÖYLE HATALAR AFFEDİLMEZ"

        "Belki hakem arkadaşlarımız bilerek yaptılar demiyorum ama bu net hataları yapmasalardı, şu anda bizim puanımız belki 37-38 olacaktı. Yalnız hakem arkadaşlarımız dikkat etsinler. Bu ligin ilk yarısı... Ligin ikinci yarısı telafisi olmayan maçlar olacak. Düşmemeye oynayan takımlar olacak, şampiyonluk maçı olacak. Böyle hataları affetmezler. O zaman yabancı hakemi de isterler. Şimdi belki bu yapılanlar Kasımpaşa yerine başka takıma yapılsaydı o zaman her şey daha başka olurdu. "

        "Onun için dikkat etmeleri gerekiyor. Bu hataların hepsinin bize rastlamasına çok üzülüyoruz. Hele bugünkü o penaltıyı verememesini ben anlayamıyorum. Ya biz futbolu anlamıyoruz, ya da hakem arkadaşların bazıları anlamıyor. Çünkü 6. hakem 'penaltı' diyor, orta hakem 'penaltı değil' diyor. Maalesef buna benzer bir çok maçta yapılan şeyler var. Ona rağmen ben bütün takımımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."

        "KASIMPAŞA'NIN BURASINA GELDİ"

        "Trabzonspor'u da tebrik ediyorum. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Bugün çok iyi mücadele etmeseydik başımıza bela bir maç olabilirdi ama kontrolü hep elimizde tuttuk. Hakem hataları bizi çok mağdur etti, çok zorda bıraktı. 'İnşallah ikinci yarıda olmaz' diyorum, derler ya bazen 'buramıza geldi' diye, Kasımpaşa'nın hakikaten burasına geldi. Onun için hakem arkadaşların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor."

        DONK VE EREN DERDİYOK SÖZLERİ...

        Çalımbay, Galatasaray'a transferi gündemde olan Donk için ""Donk giderse üzülürüz. İyi bir istikrar yakaladık ve Donk'un da burada payı çok büyük" derken, Eren Derdiyok'un transferi içinse kapıyı şu sözlerle kapattı:

        "Eren'in daha mukavelesi var. Galatasaray'a transferi gibi bir şey düşünülemez."

        BASIN TOPLANTISI

        Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçta çok iyi oynadıklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Çalımbay, 90 dakika boyunca galibiyet için çabaladıklarını anlatarak, "İki takımı da tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar çok iyi oynadık. İlk yarıyı kazanarak bitirmek istiyorduk. Takımım dört dörtlük bir futbol oynadı" dedi.

        Hakem hatalarından yakınan Çalımbay, ligin ilk yarısında bu yüzden çok fazla puan kaybettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Hakem hatalarından dolayı çok mağduruz, canımız sıkılıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Del Valle'nin pozisyonunda penaltı vermeyecek hakem göremiyorum. Hakem hataları olmasa ilk yarı 37-38 puanda olurduk. Kasıtlı mı yapıyorlar, anlamıyorum. Sağ olsun arkadaşımız güzel hatalar yaparak penaltımızı vermedi. İkinci yarı eğer böyle olursa çok polemik çıkar. Yabancı hakem konusu bile gündeme gelir. Yine de iyi niyetli olduklarını, bilerek yapmadıklarına inanıyoruz."

        Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'a transferi gündemde olan futbolcuları Ryan Donk ile ilgili "Donk'a bizim görüşüp önerdiğimiz ücretten fazla bir teklif yapıldı. Donk'un gitmesini istemem ama Galatasaray'a transfer olursa çok faydalı olur. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta böyle oyuncular var ama Galatasaray'da da kesinlikle böyle bir oyuncu olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

        SADİ TEKELİOĞLU DA 'PENALTI' DEDİ

        Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, "Kasımpaşa'nın ne kadar iyi bir takım olduğunu görmüş olduk. Maçın hakkı, bizden daha fazla pozisyona giren Kasımpaşa'nındı. Mustafa Yumlu'nun yaptığı pozisyon net penaltıydı" ifadelerini kullandı.

        İŞTE MUSTAFA YUMLU VE DEL VALLE ARASINDAKİ O POZİSYON...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ