Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Yılmaz Vural ile yollar ayrıldı - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği'nde teknik direktör Yılmaz Vural ile yollar ayrıldı. Vural'a tebligatın yapıldığı bildirildi. Bu ayrılıkla Yılmaz Vural'ın Gençlerbirliği macerası sadece 5 gün sürmüş oldu... Gençlerbirliği'nde yeni hoca olarak Mesut Bakkal ya da Sergen Yalçın isimleri düşünülüyor...

        Böylece Yılmaz Vural, Cavcav'ın kırmızı-siyahlı ekiple bu yıl yollarını ayırdığı 3. teknik direktör oldu.

        Sezona Stuart Baxter ile başlayan ve ilk 2 haftada alınan yenilgilerin ardından İskoç teknik adamla yolları ayıran İlhan Cavcav, 3. haftadaki Kasımpaşa galibiyeti sonrası takımı Mehmet Özdilek'e emanet etti.

        Kırmızı-siyahlı ekibe 2. kez gelen "Şifo"da da aradığını bulamayan tecrübeli başkan, ilk yarının bitimine 2 maç kala genç teknik adamı da göndererek, takımı Fenerbahçe maçına hazırlama görevini Spor Toto 2. Lig ekibi Hacettepe'nin başındaki Mustafa Kaplan'a verdi.

        Fenerbahçe yenilgisi sonrası Kaplan'ı tekrar Hacettepe'ye yollayan İlhan Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de en fazla takım çalıştıran teknik direktörlerden Yılmaz Vural'ı Ankara'ya davet etti. Tecrübeli teknik adamla yapılan görüşmelerin ardından anlaşılan teknik adam için imza töreni düzenleyen ve burada yaptığı konuşmada "Hocanın elinde sihirli tokmak yok. Buraya yeni yüzler almalıyız" diyen Cavcav, buna rağmen devre arasını beklemeyerek Vural'ın görevine son verdi.

        Cavcav, başkent ekibinde ikinci kez göreve getirdiği Yılmaz Vural ile yapılan anlaşma öncesinde kırmızı-siyahlı ekibi daha önce de çalıştıran Fuat Çapa'yı Ankara'ya davet etmiş ancak genç teknik adamla sözleşme imzalamamıştı.

        DÜNYA MEDYASINDA MANŞET OLDU! REUTERS: "TÜRK KULÜBÜ 5. ANTRENÖRÜNÜ KOVDU"

        Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, geçtiğimiz perşembe günü 1.5 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Yılmaz Vural'ı 1 maç sonra kovması dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters'ta da geniş biçimde yer aldı. "Türk kulübü sezon başından beri 5. antrenörünü kovdu" başlığını atan Reuters, haberinde şu ifadeleri kullandı:

        "Henüz 6 gün önce Yılmaz Vural ile sözleşme imzalayan Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, 2-0 kaybedilenmaçtan sonra Yılmaz Vural'ın işine son verdi. Bu sezon 17 maçta 13 puan toplayan ve 16.sırada bulunan Gençlerbirliği'nde Cavcav, 1981 yılından bu yana yönettiği kulüpte 51. kez teknik direktör değişikliğine gitmiş oldu.

        İlhan Cavcav ve Yılmaz Vural sosyal medyayı salladıİlhan Cavcav ve Yılmaz Vural sosyal medyayı salladı. Türk medyası da Yılmaz Vural'ın devre arasında transfer yapma konusunda Cavcav'la fikir ayrılığına düştüğü için görevine son verildiğini yazdı.

        Sezona Stuart Baxter ile başlayan Gençlerbirliği, daha sonra Mehmet Özdilek ile anlaştı. Özdilek'in görevine son verilmesinin ardından Yılmaz Vural'ı getiren İlhan Cavcav, hoca değişimi dönemlerinde de takımı Mustafa Kaplan'a emanet etmişti.

        TÜFAD BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ YORUM

        Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın teknik direktör Yılmaz Vural'ın görevine 5 günde son vermesi ile ilgili soruya, "Kulüplerin iç yapısı ile ilgili açıklama yapmamız doğru olmaz" cevabını verdi.

        Gençlerlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın 5 gün önce göreve getirip, kaybedilen Eskişehirspor maçından sonra anlaşmazlığa düştüklerini ileri sürerek, Yılmaz Vural'la yolları ayırmasının yankıları sürüyor.

        Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Cavcav ile Vural arasında yaşanan ayrılık süresini, "İki taraf nasıl anlaşarak sözleşme imzalıyorsa aynı şekilde karşılıklı olarak mukaveleyi fesih edip ayrılabilirler" yorumunu yaptı.

        Cavcav'ın kararı için, "İki tarafın da demokratik hakkı" ifadesini kullanan Dilber, "Kulüplerin iç yapısı ile ilgili bizim dernek olarak bir açıklama yapmamız doğru olmaz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ