Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Deniz Ateş Bitnel: "Her maça 'başarılı olmak' düşüncesiyle hazırlanıyorum" - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne açıklamada bulunan Bitnel, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Başkan Vekili Bünyamin Gezer ve tüm kurul üyelerine teşekkür ederek, "Genç hakemlere verilen şans bu sezon çok ön plana çıktı. MHK, genç hakemlerle tecrübelileri harmanlayarak görev dağılımı yapmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

        Hakem şansına çok inandığını vurgulayan Bitnel, şunları kaydetti:

        "Bu sezon içerisinde genç hakemlere büyük maç anlamında verilen şans, benimle başladı. Ben de her müsabakaya beni burada görevlendiren kişileri utandırmamak, başarılı olmak ve sahadan alnımın akıyla ayrılmak düşüncesiyle hazırlanıyorum. Maça bu düşünceyle çıkınca, şansım da yaver gidince benim için 'başarılı hakem' izlenimi oluştu. Ben hakem şansına çok inanırım. Pozisyon şansı, görüntü şansı, açı şansı gerçekten de önemlidir. Tabii bunda çalışmalarımın katkısı, yöneticilerimizin verdiği destek de yadsınamaz."

        "CÜNEYT ÇAKIR'I ÖRNEK ALARAK ÇALIŞMALARIMA DEVAM ETMEK DÜŞÜNCESİNDEYİM"

        Cüneyt Çakır gibi bir hakemle aynı dönemde hakemlik yaptıkları için çok şanslı bir jenerasyon olduklarını vurgulayan 33 yaşındaki hakem, şöyle devam etti:

        "Cüneyt Çakır ve ekibi, Türk hakemliğinin çıtasını çok yukarılara taşıdı. Öncelikle onların bize açtığı bu yolda ilerlemek ve bayrağı da mümkün olduğunca daha da ileri taşımak istiyorum. Cüneyt Çakır'ın bu konuma gelmesi tabi ki çok çalışmasından kaynaklanıyor. Ben de onu örnek alarak çalışmalarıma devam etmek düşüncesindeyim. "

        "33 YAŞ İÇİN 'GEÇ KALINMIŞ' DENİLEMEZ"

        Bitnel, yaşının FIFA hakemi olmak için geç bir yaş olup olmamasıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı:

        "33 yaş FIFA hakemi olmak için çok genç bir yaş olmamakla beraber, tecrübe edinmiş biri için önündeki 12 yılı dolu dolu geçirebileceği bir zaman dilimi. FIFA hakemliğinin yükselme kriterleri belli. 3. kategoriden giriyor, 2. ve 1. kategoriden sonra ulaşabilirseniz, elit kategoriye ulaşıyorsunuz. Benim de hedefim Cüneyt Çakır'ın bulunduğu elit kategoride yer alabilmek. Teorik olarak önümüzdeki 5 yıl içinde elitte yer alma ihtimalim var. Geriye kalan 7 yıl da elit kategoride çok uzun bir süre. Dolayısıyla 33 yaş için 'geç kalınmış' denilemez."

        Dünya Kupası finali yönetme hedefinden sapmadığını ve bu yönde çalışmalarına devam edeceğini anlatan Bitnel, Dünya Kupası finali yönetip, Cüneyt Çakır gibi Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalabilirse, hedefine ulaşmış olacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ