Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Gianni Infantino projelerini açıkladı - Futbol Haberleri

        FIFA başkan adaylarından UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, seçilmesi halinde Dünya Kupası'na ev sahipliğini kıta genelindeki ülkeler arasında paylaştırmak istediğini açıkladı.

        İsviçre'nin Zürih kentinde 26 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde yazılı açıklama yapan Infantino, seçilmesi halinde FIFA ve organizasyonlarında gerçekleştirmek istediği değişimlerden bahsetti.

        EŞİTLİKÇİ BİR DAĞILIM İSTİYOR

        Dünya Kupası’nı düzenleyen ülkelerin sonraki en az 2 organizasyonda aday olmaması gerektiğini belirten Infantino, "Bu sayede Dünya kupalarına ev sahipliği yapacak ülkeler arasında daha eşitlikçi bir dağılım gerçekleşecek ve her konfederasyon bu eşsiz turnuvayı düzenleme hakkını elde edecek" ifadelerini kullandı.

        Şampiyonanın bir veya iki ülkede düzenlenmesine de karşı olduğunu kaydeden Infantino, "Turnuvayı düzenleyecek ülkeler kıta geneline yayılmalı. Bu sayede birçok ülke Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma onurunu ve ayrıcalığına yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu.

        ÜLKELERE VERİLEN KATKI PAYINI 5 KATINA ÇIKARACAK

        Infantino, FIFA’ya üye 209 futbol federasyonunun her birine 4 yıllık süreçte verilen katkı payının 1’den 5 milyon dolara çıkarılacağını, uluslararası turnuvalara katılan milli takımların yol masrafları için de fazladan 1 milyon dolarlık bir bütçe daha ayarlanmasını planladığını bildirdi.

        TEKNOLOJİYE AÇIĞIM

        Futbolda teknolojinin kullanılmasına karşı olmadığını vurgulayan Infantino, EURO 2016 ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gelecek sezondan itibaren kullanılması planlanan gol çizgisi teknolojisine de destek verdi. FIFA’nın bu konuda açılım yapması gerektiğini savunan Infantino, "FIFA, ilgili taraflarla görüşerek futbolda teknolojinin daha fazla kullanılmasını gündemine getirmelidir" ifadelerini kullandı.

        FIFA başkan adayları arasında Infantino'nun yanı sıra Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ