Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Sadi Tekelioğlu istifa ettiğini açıkladı - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 mağlup ettikleri Nazilli Belediyespor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Müsabakayı değerlendiren Tekelioğlu, takımın başına gelmesi beklenen Hami Mandıralı hakkında önemli mesajlar verdi.

        Hafta sonunda Bursaspor karşısında kötü bir mağlubiyet aldıklarını belirten Tekelioğlu, "Trabzonspor tarihinde belki de çok az olan bir mağlubiyet yaşadık. Onun sıkıntısı, as oyuncuların dinlendirilmesi ve hafta sonu Beşiktaş maçı olması, bizim görevi bırakma arifesinde olmamız. Bütün bunlara rağmen grupta liderliği garantileyen bir takımın ancak bu kadar motive olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        Tekelioğlu, sahada alt yapıdan 7 oyuncunun mücadele ettiğini belirterek, "Kazandık, en azından seriyi bozmadık. Türkiye Kupası'ndaki 5 maçımızı da Avni Aker'de oynadığımız toplam 6 maçı da kazandım. Bunlar olumlu hadiselerdi. Müsabaka berabere de bitebilirdi. Onların net pozisyonları bizden daha fazlaydı. Bu kadar duygusal olayların ardından maçı öne çıkarmak istemiyorum. Grup liderliğini önceden garantilemiş takımdan inanılmaz şeyler beklemek hata olurdu. Mutluyum, en azından kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "HAMİ MANDIRALI'DAN BİLGİM VAR"

        Bordo-mavili yönetim kurulunun teknik direktörlük görevi konusunda görüşmeye Hami Mandıralı'yı çağırmasından bilgisinin olduğunu kaydeden Tekelioğlu, şunları söyledi:

        "Gelişmelerden bilgim vardı. İkinci hafta bıraktığımı, kulübün mukaveleli antrenörü olduğumu, bir talebim olmadığını, ekonomik olarak bu işi yapmadığımı, kulübün sıkıntıya düştüğü anda da içeriden biri olarak katkı vereceğimi söylemiştim. Kulüpten kovulmuş, görevine son verilmiş, büyük umutlarla, büyük rakamlarla buraya gelmiş bir antrenör değilim. Kamuoyunun önünde inanılmaz sözler vermiş antrenör değilim. Çalıştığım tüm dönemlerde parasal sorun oluşturmamış, parayı düşünmemiş bir insanım. Dolayısıyla burada benim açımdan başarısız bir tablo yoktur. Sadece son Bursaspor maçı beni çok üzmüştür. Rize'deki maç inanılmaz güzel oynadığımız bir 45 dakika ama 3 tane penaltımız verilmedi. Başarısız bir şekilde gitsem birilerine sitem ederim. Başarılı olduğuma inanıyorum. Uyuyan alt yapıyı yeniden harekete geçirdim. Kadroda olmayan Soner, Aytaç gibi kenara atılmış, oyuncuların tekrar takıma dönmesine katkı sağladık. Trabzonluların ileride umutlu bakabileceği gençleri hatırlattığım için kendimi bu yönde başarılı sayıyorum" dedi.

        "GÖREVİME SON VERİLMEDİ, İSTİFA ETTİM"

        Tekelioğlu, görevine son verilmediğini, istifa ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İstifa ederken de şunu bir kez daha açıklayayım, ben zaten yönetime hoca bulunduğu zaman görevi bırakacağımı söyledim. İkinci haftadan beri bu ifademi her vesileyle tekrarladım. Hami'nin olmasından dolayı da son derece mutlu oldum. Benim futbolcumdur. 10 yaşında elime geldi, 17 yaşına kadar Trabzonspor'un en genç oyuncuydu. Milli takımlara gitmesinde katkımız oldu. Hocalıkta da devam eden başarısında inşallah bizim katkımız olacak. Bizim işimiz bundan sonra Trabzonspor'a gelebilen herkese yardımcı olmak, genç antrenörlerin önünü açmak, onlara örnek olmak, katkı sağlamaktır. Bütün kamuoyu görecek ki bundan sonra bizim tek hedefimiz var, Hami Mandıralı'yı geleceğin Trabzonspor hocası olarak hazırlamak ve bu yönde katkı sağlamak. Onun için kimseye kırgınlığım yok. Alt yapıdaki görevime mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğim. Ondan sonrasında ileriye dönük düşüncelerim olabilir. Bu süreçte bize destek veren hem eski yönetime hem yeni yönetime teşekkür ediyorum. 2 ayda hiç olumsuz tezahürat olmadı hakkımızda. Unutulmuş ismimiz, bu insanların katkısıyla tekrar gündeme geldi. İsmimizin unutulması önemli değil, inşallah bizim genç oyuncular üzerinde yaptıklarımız devam eder. Trabzonspor'un kendi gerçeğine döndüğü zaman neler yapabileceğini 70'li yıllardaki arkadaşlar çok iyi biliyor. Son toplantımız olduğu için biraz uzattım."

        Tekelioğlu, bir soru üzerine Beşiktaş maçında sahada olmayacağını da sözlerine ekledi.

        FUTBOLCULARDAN VEDA SELFİE'Sİ

        Ziraat Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da, maçın ardından Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, soyunma odasında futbolculardan helallik alıp vedalaştı. Futbolcular ise veda selfie'si çekti. Fotoğraf bordo-mavili kulübün Twitter hesabından paylaşıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ