Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Varmış bir bildiği - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe’de son dönemin ‘Vay be!’ dedirten adamı Vitor Pereira... Sezon başında Sarı-Lacivertli ekibe oynattığı futbol ve bireysel tercihleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Portekizli çalıştırıcının ‘inadı’ öne çıkmıştı. En sıkıntılı dönemde bile eleştiriler karşısında geri adım atmayan, tercihlerinden vazgeçmeyen Pereira, gelinen noktada “Bir bildiği varmış” dedirtti. İşte Portekizli’nin ‘inatla’ savunduğu ve bugün sonuç verir hale gelen kararları:

        1- FERNANDAO’YU ‘YEM’ ETMEDİ

        Kanarya’nın en büyük transferi kuşkusuz Van Persie’ydi. Ancak Pereira’nın Fernandao’da ısrar etmesi, Hollandalı’nın bir türlü düzenli olarak 11 oyuncusu haline gelememesi ipleri gerdi. Portekizli hocanın ‘aşkının’ karşılığını Brezilyalı 31 maçta 16 golle verdi.

        2- ‘DÜĞÜNDE OYNAMAZ’ AMA!

        Pereira’ya eleştirilerin en başında Mehmet Topal ve Josef de Souza gibi iki ön liberoyu birlikte kullanması vardı. Ancak Portekizli “Düğünde bile yan yana oynamaz” denilen ikiliyle kalesinde pozisyon bile vermeyen bir takım yarattı. Son dönemde bu ikilinin hücumda da görünür hale gelmesi, pozisyon zenginliğini artırdı.

        3- HASAN ALİ ARANIR OLDU!

        Caner Erkin’in takımdan kesilmesi Vitor Pereira’ya yönelik bir diğer sert eleştiriydi. Ancak Caner’in set oyunu yerine forvete attığı uzun toplardan rahatsızlık duyan Pereira, Hasan Ali’de ısrarcı oldu. Burun kıvrılan o Hasan Ali, takımın hücumunda önemli rol oynayan, yokluğu hissedilen ve A Milli Takım’a aday bir oyuncu haline geldi.

        4- KJAER-ALVES DUVAR ÖRDÜ

        Sezon başında F.Bahçe’nin özellikle duran toplardan yediği basit goller hem Alves’i hem de Kjaer’i hedef tahtasına oturtmuştu. Alternatif aramak yerine bu ikiliye güvenen Pereira, Kjaer ve Alves’in uyumunun artmasıyla birlikte ‘Avrupa’nın en az gol yiyen’ savunmalarından birini ortaya çıkarmayı başardı.

        UZUN TOP YOK; PAS, PAS, PAS!

        F.Bahçe’nin yeni oyun anlayışındaki önemli noktalardan birisi de salıncak sistemi... Hücuma çıkarken, yersiz uzun top ve dengesiz çıkışlar istemeyen Vitor Pereira açık bulana kadar topun salıncak gibi sağdan sola dolaştırılmasını istiyor. Bunu yapmayan oyuncularını maç içinde sert bir şekilde azarlayan Portekizli’nin bu tepkisinden başta Ozan olmak üzere birçok oyuncu nasibini aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ