HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL
Maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe’de son dönemin ‘Vay be!’ dedirten adamı Vitor Pereira... Sezon başında Sarı-Lacivertli ekibe oynattığı futbol ve bireysel tercihleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Portekizli çalıştırıcının ‘inadı’ öne çıkmıştı. En sıkıntılı dönemde bile eleştiriler karşısında geri adım atmayan, tercihlerinden vazgeçmeyen Pereira, gelinen noktada “Bir bildiği varmış” dedirtti. İşte Portekizli’nin ‘inatla’ savunduğu ve bugün sonuç verir hale gelen kararları:
1- FERNANDAO’YU ‘YEM’ ETMEDİ
Kanarya’nın en büyük transferi kuşkusuz Van Persie’ydi. Ancak Pereira’nın Fernandao’da ısrar etmesi, Hollandalı’nın bir türlü düzenli olarak 11 oyuncusu haline gelememesi ipleri gerdi. Portekizli hocanın ‘aşkının’ karşılığını Brezilyalı 31 maçta 16 golle verdi.
2- ‘DÜĞÜNDE OYNAMAZ’ AMA!
Pereira’ya eleştirilerin en başında Mehmet Topal ve Josef de Souza gibi iki ön liberoyu birlikte kullanması vardı. Ancak Portekizli “Düğünde bile yan yana oynamaz” denilen ikiliyle kalesinde pozisyon bile vermeyen bir takım yarattı. Son dönemde bu ikilinin hücumda da görünür hale gelmesi, pozisyon zenginliğini artırdı.
3- HASAN ALİ ARANIR OLDU!
Caner Erkin’in takımdan kesilmesi Vitor Pereira’ya yönelik bir diğer sert eleştiriydi. Ancak Caner’in set oyunu yerine forvete attığı uzun toplardan rahatsızlık duyan Pereira, Hasan Ali’de ısrarcı oldu. Burun kıvrılan o Hasan Ali, takımın hücumunda önemli rol oynayan, yokluğu hissedilen ve A Milli Takım’a aday bir oyuncu haline geldi.
4- KJAER-ALVES DUVAR ÖRDÜ
Sezon başında F.Bahçe’nin özellikle duran toplardan yediği basit goller hem Alves’i hem de Kjaer’i hedef tahtasına oturtmuştu. Alternatif aramak yerine bu ikiliye güvenen Pereira, Kjaer ve Alves’in uyumunun artmasıyla birlikte ‘Avrupa’nın en az gol yiyen’ savunmalarından birini ortaya çıkarmayı başardı.
UZUN TOP YOK; PAS, PAS, PAS!
F.Bahçe’nin yeni oyun anlayışındaki önemli noktalardan birisi de salıncak sistemi... Hücuma çıkarken, yersiz uzun top ve dengesiz çıkışlar istemeyen Vitor Pereira açık bulana kadar topun salıncak gibi sağdan sola dolaştırılmasını istiyor. Bunu yapmayan oyuncularını maç içinde sert bir şekilde azarlayan Portekizli’nin bu tepkisinden başta Ozan olmak üzere birçok oyuncu nasibini aldı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.