Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Emre Azim: "Sonuna kadar devam edeceğim" - Futbol Haberleri

        Alt liglerdeki kulüplerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek için halk otobüsü kullanarak farkındalık oluşturan Spor Toto 2. Lig ekibi, bir gözü görmeyen genç oyuncusu Emre Azim'i profesyonel yaparak başka şekilde örnek oldu.

        Tuzlaspor'un 15 Ocak'ta profesyonel yaptığı 18 yaşındaki Emre, kariyerinin başında ilk heyecanını Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşadı. 90+2. dakikada oyuna dahil olan genç oyuncu, bir dakika da olsa forma şansı buldu. Küçük yaşında bir talihsizlik sonucu bir gözünü kaybeden Emre Azim, buna rağmen profesyonel futbolcu olarak önemli bir mesaj verdi.

        EMRE AZİM: "SONUNA KADAR DEVAM"

        Samsun'un Ladik ilçesinde doğan ve sol gözü görmeyen Emre Azim, futbolu çok sevdiğini ve sonuna kadar devam etmeyi planladığını söyledi.

        Genç futbolcu, hafta içinde profesyonel olduğunu ve kariyerinin ilk günlerinde Fenerbahçe karşısında forma şansı bulduğunu belirterek, "Ben her zaman şans bekleyeceğim" dedi.

        İki yaşından beri görmediğini vurgulayan Emre, "Yaşadığım sıkıntı doğuştan değil. İki yaşında ablamın kazası sebebiyle oldu. Ablam kalemle oynarken, kalemin arkası gözüme battı. Söylemediler, korktular. İki hafta geciktiler. Şu an göremiyorum ama sorun yok. Futbolu çok seviyorum. Bırakmak yok, sonuna kadar devam" diye konuştu.

        Aynı sorunu yaşayanlara da mesajlar veren Emre Azim, "Bırakmamak gerekiyor. Kimse o duruma düşmesin" ifadelerini kullandı. Normalde sağ ayağını kullandığını belirten Emre Azim, sol kanat ve forvet hattında görev aldığını ifade ederek, "Her iki ayağımı kullanıyorum. Futbolcunun her iki ayağı da olmalı" şeklinde konuştu.

        ANNESİNE DAİRE ALMAK İSTİYOR

        Profesyonel futbol hayatında önemli yerlere gelmeyi planlayan Emre, ilk hayalinin ise annesine bir daire almak olduğunu dile getirdi. Tuzlaspor formasıyla profesyonel olarak ilk hayalini gerçekleştirdiğini anlatan genç futbolcu, "Anneme sürekli söylediğim şey bir evdi. İlk hedefim olan profesyonelliğe geçişi başardım. Sonraki hedefim anneme daire almak. Ondan sonra gözümü ameliyat ettireceğim" diye konuştu.

        Herkes gibi kendisinin de büyük takımlarda oynamayı istediğini kaydeden Tuzlasporlu futbolcu, "Barcelona, Real Madrid gibi takımlarda oynamayı ben de isterim. Kendimden eminim. Daha iyi yerlere gelebilirim. Çalışan her yere gider" ifadelerini kullandı.

        Takımın 500T hatlı halk otobüsüyle Fenerbahçe maçına gitmesinin kendisi için de güzel bir anı olduğunu kaydeden genç oyuncu, "Benim babam da halk otobüsünde çalışıyor. İlginç bir şey. Benim için de güzel bir hatıra olacak" değerlendirmesinde bulundu.

        Türk futbolunda altyapıya fazla önem verilmediğini savunan Emre Azim, şunları söyledi:

        "Altyapıya önem verilsin. Kulüpler altyapıdan oyuncu çıkarsın, denesin ve şans versin. Yabancı futbolcu alıp daha iyi yerlere gelmek istiyorlar. Türk futbolu bu yüzden gelişmiyor. Bizi, hocalarımız altyapıdan çıkardı. Altyapılardan çocuklar çıksın. Türk futboluna biraz önem verelim."

        LEVENT AYAZ: EMRE'NİN TÜRK FUTBOLUNA HİZMET VERECEĞİNE İNANIYORUZ

        Tuzlaspor Kulübü Basın Sözcüsü Levent Ayaz ise Emre Azim'in uzun yıllar Türk futboluna hizmet vereceğine inandığını kaydetti.

        Emre'nin sol gözü görmemesine rağmen yetenekleriyle ve gayretiyle bu noktalara geldiğini vurgulayan Ayaz, "Başkanımız ve teknik heyetimiz aldığı kararla kendisini profesyonel yaptı. Fenerbahçe maçıyla hayatında önemli bir dönüm noktasını yaşama fırsatı buldu. Altyapıdan yetişen oyuncularımızın önemini biliyoruz. Futbolda amaç şampiyonluklar değil, birlik ve beraberliği vurgulamak istiyoruz. Emre'nin Türk futboluna önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ