Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muhammet Demir: "Daha ileriye gitmek için buraya geldim" - Trabzonspor Haberleri

        Trabzon'a dün gece gelen ve bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Muhammet Demir, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen ve kulüp basın sözcüsü Asım Örem ile kulüp futbol koordinatörü Yılmaz Büyükaydın'ın da hazır bulunduğu törende kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

        Asım Örem, törende yaptığı konuşmada, soğuk bir havada güzel, sıcak bir olaya imza attıklarını belirterek, "Kulübümüzün bir misyonu var. Bu misyon çerçevesinde hedefleri var. Bu hedeflerde önemli bir adım Muhammet Demir. Gerek kulübümüze gerekse bu misyondaki yerine dikkat ettiğimizde çok başarılı işler yapacağına inanıyorum" dedi.

        YILMAZ BÜYÜKAYDIN: "TARAFTARIMIZA, KULÜBÜMÜZE HAYIRLI OLSUN"

        Yılmaz Büyükaydın ise Muharrem Usta başkanlığındaki yönetim kurulunun ilk transferini gerçekleştirdiğini kaydederek, "Kardeşimiz, hepinizin bildiği gibi Trabzon doğumlu. Trabzonspor'da hayalleri, hedefleri var" diye konuştu.

        Muhammet Demir'in, Gaziantepspor formasıyla sezonun ilk yarısını 7 gol ve 3 asistle tamamladığını anımsatan Büyükaydın, şunları söyledi:

        "Bugün itibarıyla, sözleşme töreninin bitiminin ardından antrenmanlara katılacak. Sonraki süreçte en kısa sürede takımımızla birlikte olacak. Takımımıza iyi performansla, uzun süre hizmet edeceğini düşünüyorum.Taraftarımıza, kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum."

        "BEŞİKTAŞ MAÇINDA OYNAMA İHTİMALİM VAR"

        Trabzonspor'la sözleşme imzalayan Muhammet Demir ise çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

        "Dün gece geldim, şehre ayak bastığımdan beri mutluyum" diyen Muhammet Demir, "Buraya geldiysem iş bitmiş değil, daha ileriye gitmek için buraya geldim. Bunu sahada göstermek istiyorum. İki taraf için de hayırlısı olsun. Elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

        Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş maçında forma giyip giyemeyeceğine ilişkin bir soruya Muhammet Demir, şu cevabı verdi:

        "Oynama ihtimalim var. Lisansım yetişti diye biliyorum. Hocamız göre verdiği takdirde elimden geleni yapacağım. Hazırım, kendi adıma herhangi bir sorun yok."

        Muhammet Demir, bordo-mavili takımda 92 numaralı formayı giyeceğini aktararak, "Doğum yılım olduğu için 92 numaralı formayı giyeceğim. 61 numaralı forma dolu. Bununla ilgili çok net fikrim var. Burada sahada yaptığım işle, mücadeleyle ön plana çıkmak istiyorum. Kendimi kanıtladıktan sonra herkes takdir ederse sırtıma o formayı geçirmek istiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

        TRANSFERİN MALİYETİ

        Trabzonspor, Muhammet Demir'in transferini borsaya da bildirdi. Trabzonspor Sporti̇f Sınai ve Ti̇cari̇ Yatırımlar AŞ'den, Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, Gaziantepspor ve oyuncuyla anlaşma sağlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Anlaşmaya göre Gaziantepspor Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon 750 bin avro ödenecektir. 3,5 yıllık anlaşma sağlanan oyuncuya 2015-2016 futbol sezonu için 550 bin, 2016-2017 futbol sezonu için 1 milyon 50 bin, 2017-2018 futbol sezonu için 1 milyon 150 bin, 2018-2019 futbol sezonu için de 1 milyon 100 bin avro garanti ücret ödenecektir."

        Futbolcuya ayrıca, her sezon maç başı 7 bin avro ücret ödeneceği de duyuruldu. Böylelikle Muhammet Demir'in, toplam transfer maliyeti 6 milyon 600 bin avro olarak gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ