Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Pereira Yanal'ı bile geçti! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR
        İsmail Kartal ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Vitor Pereira için sezon başında kafalarda çok soru işaretleri vardı...

        2

        Hazırlık döneminin ardından başlayan resmi maçlarla birlikte yeni oluşan kadrosuyla Portekizli hoca yönetimindeki Sarı- Lacivertliler çokça eleştiri almaya başladı.

        3

        İşler öyle bir boyuta ulaştı ki Pereira’nın hocalığı tartışılır hale gelirken gönderilmesi gerektiğini savunanlar bile oldu. Ancak zaman her şeyin ilacıdır hesabı, tecrübeli çalıştırıcı işine baktı ve eleştirilere kulağını kapadı.

        4

        Oyuncuların kaynaşmasını sağlarken kendi sistemini de takıma oturttu. Bunun sonucunda da başarı beraberinde gelmeye başladı.

        5

        Ve Fenerbahçe öyle bir galibiyet serisi yakaladı ki tüm eleştiriler yerini övgüye bırakmaya başlarken bu başarılar da beraberinde rekoru getirdi.

        6

        YANAL’I GERİDE BIRAKTI
        Fenerbahçe 19. haftalar itibarıyla 2005- 06 döneminde Daum yönetiminde 51 puan toplamıştı. Ardından geçen 10 sezonda ise zirveye çıkan Vitor Pereira oldu.

        7

        Portekizli hoca yönetiminde Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 19 maçta 14 galibiyet 4 beraberlik 1 yenilgi aldı. Pereira topladığı 46 puanla son 10 sezonda en başarılı isim oldu.

        8

        Böylece Pereira, 2013-14 sezonunda 44 puan toplayan Ersun Yanal’ı da geride bıraktı.

        9

        BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
        27 Eylül 2015 tarihinde Beşiktaş karşısında 3-2’lik skorla derbiyi kaybeden Fenerbahçe bu maçın ardından hiç yenilmedi.

        10

        Sarı-Lacivertliler son 23 resmi maçında 16 galibiyet 7 beraberlik alırken toplamda 41 gol atıp kalesinde 17 gol gördü. Fenerbahçe ayrıca son 10 resmi maçını galip bitirdi.

        11

        Fenerbahçe en son 22 Ocak 2011 tarihinden 04 Kasım 2011 tarihine kadar üst üste 27 maç kaybetmemişti.

        12

        GOL ATMA REKORU EGALE EDİLDİ
        Fenerbahçe sadece yenilmezlikte değil gol atmada da tarihi bir rekora doğru gidiyor...

        13

        Teknik direktör Vitor Pereira yönetimindeki Sarı- Lacivertliler Süper Lig’de bu sezon oynadığı 19 lig maçında da rakiplerine en az bir gol atmayı başardı. Kanarya geçen sezonda son 15 lig maçında fileleri havalandırmıştı.

        14

        Böylece 34 maçlık gol atma serisi yakaladı ve lig tarihindeki kendi rekorunu yineledi. Sarı-Lacivertli takım lig tarihinde en çok üst üste 34 maçta gol atma başarısı göstermişti.

        15

        Fenerbahçe, 27 maçı 1988-1989 sezonunun sonundan ve 7 maç 1989-1990 sezonun başında olmak üzere toplam 34 lig maçında rakip fileleri en az bir kez havalandırmıştı.

        16

        İLK YARILARI BOŞ GEÇMİYOR
        Fenerbahçe rakipleri karşısında maçların ilk yarılarını asla boş geçmiyor...

        17

        Bunun için de Süper Lig’de bu sezon ilk 19 haftada maçların ilk yarısında en çok gol atan takım Fenerbahçe oldu.

        18

        Sarı- Lacivertliler attığı 32 golün 18 tanesini maçların ilk yarısında (gollerinin % 56’sını) kaydetti. Kanarya ilk yarı sonuçlarına göre 43 puanla en başarılı takım olurken kalesinde de en az gol gören (4) takım da oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ