Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Burak Yılmaz ayrılırsa yerini Luiz Adriano ile dolduracak - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Erhan TELLİ

        Sarı-Kırmızılı yöneticiler, West Ham’a gideceği söylentileri ayyuka çıkan Burak Yılmaz’ın yerine alternatif isim olarak Luiz Adriano’yu belirledi. Maddi krizin de etkisiyle Burak’ı iyi bir fiyata satıp yerine kiralık olarak Milan’da beklenen patlamayı yapamayan Brezilyalı yıldızı almak isteyen yönetim, bu konudaki çalışmalarını artırdı. Bir yandan Milan’la sürekli dirsek temasında bulunan yöneticiler, diğer taraftan da hem Burak’ın gidişi hem de Luiz Adriano konusunda Mustafa Denizli’yi iknaya çalışıyor.

        KRAL'IN TAVRI ÖNEMLİ

        Burak Yılmaz’ın satılmasına karşı çıkan Denizli’nin ancak Burak’ın gitmek istemesi durumunda oyuncusunun satılmasına izin vereceği, aksi taktirde milli golcüyü takımda tutmaya çalışacağı ifade edildi. Luiz Adriano ismine ilk etapta sıcak bakmayan Denizli, Burak Yılmaz’ın tavrına göre kararını verecek. Eğer Burak “Hocam ayrılmak istiyorum” derse, Denizli ısrar etmeyecek. Denizli, Osmanlı maçı sonrası “Kadroda eksikler varken, böyle bir transfere sıcak bakamam” demişti.

        8 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLDU

        28 yaşındaki Luiz Adriano, sezon başında Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk’ten 8 milyon Euro karşılığında Milan’a transfer olmuştu. Serie A’da beklentileri tam olarak karşılayamayan Brezilyalı oyuncu, 18 maçta 3 gol atarken, 2 de asist yaptı. İtalya Kupası’nda ise 2 maçta 2 gol attı.

        YEDEĞE DÜŞTÜ

        Luiz Adriano, son maçlarda Milan’da yedek soyunmaya başladı. Çizme’de 20 maçta kadroda yer alan Adriano, sadece 9 karşılaşmada 11’de görev yaptı. Son maçların tamamında kısa süreler aldı.

        UKRAYNA'DA TARİH YAZDI

        Lucescu’nun keşfettiği yeteneklerden olan Luiz Adriano, Shakhtar Donetsk formasıyla müthiş bir performans ortaya koymuştu. Ukrayna’da 265 maça çıkan Brezilyalı golcü, 128 gol atarken, 43 de asist yaparak tarihe geçmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ