Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor Karabükspor futbol okulu açmak istiyor - Futbol Haberleri

        Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Türkiye'de altyapı sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunun Kardemir Karabükspor'da da bulunduğunu, bunu 1461 Trabzonspor maçında çok net şekilde gördüklerini ifade eden Tankut, "1461 Trabzonspor ve Sivas Belediyespor maçlarında mümkün olabildiği kadar genç arkadaşlara yer verdik. Amacımız hem gençleri görmek hem de ligde iddiası olan takımımızın herhangi bir sakatlıkla veya dezavantajla karşılaşmaması için böyle bir karar almıştık. Altyapıdan yetişen arkadaşlarımız, PTT 1. Lig'de oynayan Kardemir Karabükspor'da çıkıp oynayacak kıvamda değil. Türk futbolunun da çok büyük bir sorunu bu" diye konuştu.

        PTT 1. Lig, milli takım ve Süper Lig'de sivrilmiş futbolcuların çoğunun altyapısının Avrupa olduğunu vurgulayan Tankut, şunları söyledi:

        "O zaman altyapımızda ciddi bir sıkıntımız var. Ben Kardemir Karabükspor'da bunu görüyorum. Bununla ilgili Kapullu Mahallesi'nde bulunan bir arazide çalışma yapmıştım ama maalesef ben ayrıldıktan sonra 4 yıl içerisinde orada herhangi bir işlem yapılamadı. Onu yapabilmiş olsaydık bu tesisimizi futbol okuluna dönüştürecektik. 'Altyapı' dediğimiz zaman altyapıyı ne şekilde anladığımıza bakmak gerekiyor. Altyapı bölgesel anlamda Karabük ve Karabük'ün içerisinden çıkacak çocuklar mı, yoksa Avrupa'da araştırmalar yapıp Türkiye'ye, Karabük'e getirip yetiştireceğin mi? Bölgesel anlamda değil genel anlamda bakmak gerektiğine inanıyorum. Genel anlamda onu futbol okuluna çeviremezsek altyapıdan bir kazanç çıkartmamız mümkün değil."

        "FEDERASYONUN KULÜPLERE DESTEK VERMESİ GEREKİYOR"

        "Tesisle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onu gerçekleştirirsek burayı futbol okuluna dönüştürüp, altyapıdan çocuk yetiştirmeye çalışacağız" diyen Tankut, şöyle devam etti:

        "Federasyonla yaptığımız her görüşmede bunu dile getiriyorum. Federasyonun kulüplere ciddi şekilde katkı ve destek vermesi gerekiyor. Alt yapılarla ilgili yatımlar yapması lazım. Aksi taktirde bu işler kulüplere bırakıldığı zaman kulüpler güncel yaşıyor. Haklı olarak her şehir başarı bekliyor. Bu başarı süreci içerisinde hem ekonomik hem de diğer idari anlamda senin altyapıya ehemmiyet verme şansın ortadan kalkıyor. Federasyonun hem tesisleşme noktasında hem de hocalar noktasında çok ciddi katkı ve destek vermesi gerekiyor. Kulüplerimizin hepsi birbirinin aynı."

        "AFRİKA'DA BİRKAÇ AKADEMİ KURULABİLİR"

        Yurt dışına açılmak gerektiğini, kendisinin Nijerya'ya gittiğini, oralarda bakir alanlar olduğunu belirten Tankut, şunları kaydetti:

        "Avrupa oralara gitmiş akademilerini kurmuş. Bizim de oralara gidip akademiler kurmamız gerekiyor. Çok büyük paralara da ihtiyaç yok. 250 bin dolar gibi bir parayı cebine koyduğunda 2 tane çim saha, yapabileceğin tesis ve akademiyi oraya kurabilirsin. Afrika'da bu tür birkaç akademi kurulabilir. Yine yurt dışından alacağın birkaç takım, altyapıyla ilgili kullanabileceğin takımlar olur. Orada bulduğun futbolcuları getirip, oynatıp buraya taşıma, taşımasan bile pazar olarak onu satmayı ve değerlendirmeyi yapmak mümkün. Bunlar zor şeyler değil."

        Türkiye'de çok kolaycılığa kaçıldığını kaydeden Tankut, "Büyük kulüplerimiz bile bunlara eğilmediği gibi milyon dolarları vererek transfer yapıyorlar. Bazen o milyon dolarlar verilerek yapılan transferler bile boş çıkıyor. Oraya verilecek paralardan bir kısmı yurt dışındaki bakir alanlara ayrılsa zannediyorum hem ülkemiz hem de kulüplerimiz açısından katkı sağlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ