Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Galatasaray: 3 - Gaziantepspor: 1 - Futbol Haberleri
        ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - GAZİANTEPSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu'nda Galatasaray, sahasında Gaziantepspor'u konuk etti.Sarı-kırmızılılar oldukça istekli başladıkları maçın 20. dakikasında Olcan Adın'ın attığı klas golle 1-0 öne geçti. 1-0'dan sonra seyircisi önünde daha rahat bir ortaya koyan Galatasaray, son haftaların formda ismi Sinan Gümüş'le farkı ikiye çıkardı.İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Aslan, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Burak Yılmaz mücadelenin 57. dakikasında skoru 3-0'a taşırken Gaziantepspor 75. dakikada Habibou ile farkı ikiye indirdi. Maçın 81. dakikasında Gaziantepspor'da El Yasa ve Marcal hava topuna çıkarken çarpıştılar. İki oyuncunun tedavisi için maç durdu fakat oyuncu değiştirme hakkı dolmuş olan konuk ekip mücadeleye 10 kişi devam etti. Bu dakikadan sonra da Galatasaray gol aramaya devam etti ancak skor değişmedi. Sarı-kırmızılılar 3-1'lik skorla adını çeyrek finale yazdırdı.

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Süleyman Abay, Emin Yıldırım, Gökmen Olgaç

        GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Donk, Selçuk İnan (Dk. 85 Bilal Kısa), Umut Bulut (Dk. 65 Yasin Öztekin), Sneijder, Sinan Gümüş (Dk. 81 Sabri Sarıoğlu), Burak Yılmaz

        GAZİANTEPSPOR: Alperen Uysal, Barış Yardımcı, Hakan Çinemre, Elyasa Süme, De Oliveira, Larsson, Erdem Şen (Dk. 79 Muhamed İldiz), Chibuike, Pacheco (Dk. 46 Abdülkadir Kayalı), Putsila (Dk. 58 Orkan Çınar), Bezannier

        GOLLER: Dk. 20 Olcan Adın, Dk. 25 Sinan Gümüş, Dk. 57 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 75 Bezannier (Gaziantepspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 6 Donk (Galatasaray), Dk. 12 Putsila, Dk. 60 Elyasa Süme, Dk. 78 Barış Yardımcı (Gaziantepspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada Galatasaray öne geçti. Orta sahadan çalımlarla rakip ceza sahası önüne kadar gelen Olcan Adın, şık bir vuruşla topu sol üst köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0

        25. dakikada Sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı. Soldan Umut Bulut'un pasında topu önüne alan Sinan Gümüş, ceza sahası önünde yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

        27. dakikada Gaziantepspor önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Bezannier'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Larsson, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top Muslera'dan dönerken, savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        38. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Sinan Gümüş'ün sağdan kale önüne yaptığı ortada Umut Bulut kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Alperen Uysal'dan döndü.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        53. dakikada sağdan Sinan Gümüş'ün uzun ortası sonrası savunmanın arkasına sarkan Umut Bulut'un aşırtma vuruşunda, top üsten az farkla auta çıktı.

        57. dakikada Galatasaray 3. golü buldu. Sağdan Selçuk İnan'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde Umut Bulut'un müdahale ettiği top, kale önünde Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Bu oyuncu yakın mesafeden topuğuyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0

        75. dakikada Gaziantepspor farkı 2'ye indiren golü kaydetti. Bezannier'in pasında gelişine Abdülkadir Kayalı'nın yaptığı vuruşta, top kaleci Muslera'dan döndü. Pozisyonu takip eden Bezannier, kale önünde meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-1

        MAÇTAN NOTLAR

        Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu karşılaşmasında Gaziantepspor'u ağırlarken, karşılaşmaya as oyuncularının yer aldığı kadroyla çıktı.Daha önceki maçlarda yeterli süre alamayan oyuncuların şans bulduğu Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, Gaziantepspor karşısına as oyuncularının yer aldığı kadroyu sahaya sürdü.Sarı-kırmızılı takımın Gaziantepspor karşısına çıktığı 11'de, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz da yer aldı. Muslera ve Burak, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez forma giydi.

        LINNES SAVUNMANIN SAĞINDA

        Galatasaray'ın yeni transferlerinden Martin Linnes, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki üçüncü maçına da 11'de başlarken, savunmanın sağında görev yaptı.Teknik direktör Denizli'nin ideal bir kadroyla takımını sahaya sürdüğü müsabakada, Sabri Sarıoğlu yedek soyundu ve savunmanın sağında Linnes tercih edildi.Norveçli oyuncu, daha önceki maçlarda farklı pozisyonlarda da denenmişti.

        DÖRT OYUNCUNUN SAKATLIĞI SÜRÜYOR

        Galatasaray'da sakatlıkları süren 4 oyuncu, Gaziantepspor maçı kadrosunda yer alamadı.Tedavileri devam eden Semih Kaya, Jason Denayer ve Hamit Altıntop ile Almanya'dan henüz dönmeyen Lukas Podolski, forma giyemedi.Öte yandan, sarı-kırmızılı takımın Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynadığı Kastamonuspor 1966 maçının kadrosundaki önemli değişiklikler de dikkati çekti. Bu maça ilk 11'de başlayanlardan yalnızca 4 isim Gaziantepspor müsabakasının da başlangıç kadrosunda bulundu. Aureline Chedjou, Martin Linnes, Sinan Gümüş ve Umut Bulut yine forma şansı elde ederken, Koray Günter, Lionel Carole, Jose Rodriguez ve Yasin Öztekin yedek soyundu, Eray İşcan, Tarık Çamdal ve Emre Çolak ise kadroya giremedi.

        ALPEREN UYSAL GALATASARAY'A KARŞI SAHADA

        Gaziantepspor'un sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı genç file bekçisi Alperen Uysal, maça ilk 11'de başladı.Sarı-kırmızılı kulübün sözleşmesini 2016-2017 sezonu sonuna kadar uzatıp, Gaziantepspor'a kiralık olarak verdiği oyuncu, bonservisini elinde bulunduran takımına karşı görev yaptı.

        TERÖR OLAYLARINA TEPKİ

        Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesi terör olaylarına tepki gösterdi. Maçın başlamasından hemen önce tüm tribünlerde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atıldı.

        SİNAN GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

        Galatasaray'ın son haftalardaki başarılı ismi Sinan Gümüş, Gaziantepspor ağlarını da havalandırmayı başardı. Kupada son oynanılan ve 4-1 kazanılan Kastamonuspor 1966 maçında 3 gol birden atan Sinan, Gaziantepspor karşısında da takımının ikinci golüne adını yazdırdı. Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 20. resmi maçına çıkan genç futbolcu, özellikle son 7 karşılaşmasında skorer bir oyun ortaya koydu. Sinan, tamamı son 7 maçında olmak üzere toplam 8 gole ulaştı.

        Sinan Gümüş'ün son 7 maçındaki performansı şöyle oldu:

        Rakip Organizasyon Skor Süre (Dk.) Gol

        Kayserispor (D) Süper Lig 1 - 1 34 1

        Karşıyaka Türkiye Kupası 3 - 1 90 1

        Karşıyaka (D) Türkiye Kupası 3 - 1 90 1

        Medicana Sivasspor Süper Lig 3 - 1 84 1

        Osmanlıspor (D) Süper Lig 2 - 3 70 -

        Kastamonuspor 1966 Türkiye Kupası 4 - 1 56 3

        Gaziantepspor Türkiye Kupası 3 - 1 81 1

        Not: Tobloda ilk takım olarak Galatasaray alınmıştır.

        ELYASA SÜME SAKATLANDI

        Gaziantepspor'da Elyasa Süme ve De Oliveira, maçın son bölümlerinde kafa kafa çarpıştı. Karşılaşmanın 81. dakikasında gelişen Galatasaray atağında hava topuna çıkan iki oyuncu, birbirleriyle çarpışarak yerde kaldı. Burnuna sert darbe alan Elyasa Süme, meydana gelen kanama nedeniyle direkt olarak soyunma odasına giderken, De Oliveira ise kafasına yapılan bandajın ardından oyuna devam etti. Maçtaki 3 oyuncu değişikliğini de yapmış olan Gaziantepspor, Elyasa Süme'nin sakatlığı sonrası son dakikaları 10 kişiyle tamamlamak durumunda kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ