Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın Marcelo Guedes transferi nasıl bitti? - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ta “Transfer bitti” denilen noktada dün Marcelo sürprizi ortaya çıktı. Peki bu sürpriz nasıl geldi, neler yaşandı.

        İşte dakika dakika Marcelo operasyonu...

        1- İLK TEMAS HANNOVER’DEN

        Marcelo sezon başı da gündeme gelmiş, ancak Hannover 96, 7 milyon Euro isteyince transfer rafa kalkmış, Beşiktaş Rhodolfo’yu renklerine katmıştı. Transferin kapanmasına saatler kala Hannover, Kartal’ın kapısını çaldı. Almanya’da bulunan dış ilişkiler sorumlusu Erdal Torunoğulları’nı arayan Hannover yetkilileri, “Marcelo’yu size vermeye hazırız” dedi.

        2- GÜNEŞ ÖNCE REDDETTİ

        Hannover’den gelen bilgi, takımla birlikte İzmir’de bulunan başkan Fikret Orman’a iletildi. Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ile birlikte konuyu teknik direktör Şenol Güneş’e aktardı. Ancak Güneş, “Rhodolfo, Ersan, Alexis ve Milosevic var. 5. stopere gerek yok” ifadelerini kullandı.

        3- MİLOSEVİC DE GİDİNCE

        Bunun üzerine farklı bir formül düşünen Orman, Torunoğulları’nı arayarak takımda düşünülmeyen Milosevic’in teklif edilmesini istedi. Hannover’den bu öneriye ise olumlu yanıt geldi. Marcelo’dan alacakları nedeniyle kurtulmak isteyen Alman ekibinin bu formülü kabul ettiğini ve Milosevic’in gideceğini öğleden sonra öğrenen Güneş de bu transfere onay verdi.

        4- OPSİYON 1.2 MİLYON EURO

        Kulüplerin anlaşmasının ardından iş oyuncuya geldi. Beşiktaş’tan ilk olarak yarım sezonluğuna 1.1 milyon Euro isteyen Marcelo’ya “Bu parayı vermeyiz” denildi. Pazarlıklar sonucu, Brezilyalı stoper 950 bin Euro’ya ikna edildi. Beşiktaş, Marcelo için Hannover’e kiralama ücreti ödemeyecek. Bunun yerine Milosevic 6 aylığına Hannover’e kiralandı. Beşiktaş sezon sonunda oyuncunun bonservisini almak isterse, Hannover’e 1.2 milyon Euro ödeyecek. Aynı opsiyon Milosevic için de geçerli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ