Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Denizli: Kartların doğru olduğunu söylediler - Galatasaray Haberleri

        Oynadıkları futbolu beğendiğini söyleyen Mustafa Denizli, "Rakibe pozisyon vermedik, bu olumlu bir şeydi. Final paslarında şanssızlık yaşadık. Oldukça fazla şut attık. Oyundan memnunum. Skor zor oldu, aşağı yukarı 20-25 tane kaleye vuruşumuz var. Bunların önemli miktarından isabet sağlayamadık. Şartlar ne olursa olsun neticede 3 puanı alan takım olduk. Bu akşamı böyle değerlendirmek, detaylara girmemek daha doğru olur" dedi.

        "OYUNUN İZLENECEK TARAFI KALMADI"

        Açıklamalarına devam eden Mustaafa Denizli, "Mersin maçı ile Trabzonspor maçı arasında siyah ile beyaz gibi fark var. Lazio maçında da dirençli bir oyun ortaya koyduk. Trabzonspor'a karşı da dirençliydik. İkinci kırmızı karttan sonra bizim oyun tempomuz düştü. Diğer kartlardan sonra oyunun izlenecek bir tarafı kalmadı. Ne bizim oynamamız açısında ne de Trabzonspor'un mücadele etmesi tarafından" ifadelerini kullandı.

        "HAKEMİN KARTLARININ DOĞRU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

        Hakem kararları hakkında görüşü istenen deneyimli teknik adam, "Hakem kararlarının ne olduğunu benim bilmem mümkün değil. Zaten izleyemedim, burada izleme imkanımız da yok. Futbolcularımla yaptığım görüşmede, hakemin bu kartlarda doğru olduğunu söylediler. Neden bu kartların çıktığını ben bilemem" şeklinde konuştu.

        BASIN TOPLANTISI

        Müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, "Düşündüklerimizin büyük bölümü maç içinde vardı. Belki bu sezonun en fazla şut attığımız, en fazla kanatlardan top getirdiğimiz maçı oldu. Özellikle ikinci kırmızı karttan sonra oyunun temposu bizim adımıza düştü. Rakip 9 kişi kalınca biraz bocaladık ve sonra tekrar vites yükselttik" diye konuştu.

        "Bu akşam benim eksik gördüğüm konuların başında, kanat toplarında çok üretken olamamamız vardı" ifadelerini kullanan Denizli, "Bir hayli kanat topu getirdik ve gol çıkarmamız gerekiyordu. Çerçeveyi bulma konusunda zorluk yaşadık. Bugün belki son 2 maçtaki performansımızın üzerine çıktık. Bu galibiyet, hem takım olarak verdiğimiz görüntü hem de 3 puan anlamında değerliydi" değerlendirmesinde bulundu.

        "UMUT GERÇEKTEN ŞANSSIZ BİR DÖNEM YAŞIYOR"

        Galatasaray'ın gol yollarındaki sıkıntısına dikkati çekilerek, Umut'un performansını değerlendirmesi istenen Denizli, şunları söyledi:

        "Bu bölgeye yeni birini ilave etme şansımız yok. Kendi içimizden alternatif üretme mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki haftalarda da farklı alternatifleri denemeye devam edeceğim. Bu denemeleri yapmaktan başka çaremiz yok. Umut gerçekten şanssız bir dönem yaşıyor. Belki olağanüstü bir golcü değil ama her zaman gole yakın bir oyuncu. Üzerinde net bir şekilde şanssızlık var. Bu psikolojide oynamak çok kolay değil. Kendim de o bölgede görev aldığım için, haftalardır gol atamamanın verdiği sıkıntıyla, kalenin gözünüze bir kibrit kutusu kadar küçük göründüğü zamanlar yaşayabiliyorsunuz. Ondan memnun olmadığımı söylemem mümkün değil. Gol kaçırmak için önce pozisyona girmek lazım. O da golü arıyor. İnanıyorum ki tüm bunları atlatacak. Ben ona güveniyorum."

        "SNEIJDER'E DÜĞÜNE GİTMESİ İÇİN BEN İZİN VERDİM"

        Wesley Sneijder'in Trabzonspor maçına yedek başlamasının, oyuncu arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ'un Paris'deki düğününe izinsiz olarak gitmesinden kaynaklandığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılı teknik adam, "Sneijder, benim iznimle düğüne gitti. Bunu herkesin bilmesini isterim. Çok insani bir vazifeydi ve yardımcı oldum" dedi.

        İnsanların hayatta kendilerini yakın hissettiği, önemli zaman dilimlerini paylaştığı insanlar olduğunu vurgulayan Denizli, "Düğününe gittiği kişi, belki de Türkiye'de ona en yakın olan insan. Böyle bir günde yanında olması insani bir görevdir. Ben de futbolcuma yardımcı oldum. Daha önce Selçuk İnan'ın ablasının da böyle bir organizasyonu vardı ve ona da izin vermiştim" diye konuştu.

        Maça yedekte başlayan Sneijder'e taraftarların tezahüratlarda bulunmasına değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Ben, futbolcuma taraftarın sevgi göstermesinden sadece mutlu olurum. Onun mutluluğundan da kendime pay çıkarırım. Reaksiyonlar nereye kadar doğal, nereden sonra doğal değildir ona bakarım" şeklinde görüş belirtti.

        HAKEM KARARLARIYLA İLGİLİ POZİSYONLARI TEKRAR İZLEYEMEDİM"

        Mustafa Denizli, Trabzonspor maçında verilen ve verilmeyen penaltı kararları ile 4 kırmızı kart için yorumu istenmesi üzerine, "Hakem kararlarıyla ilgili pozisyonları tekrar izleyemedim" dedi.

        Her maçta lehlerine veya aleyhlerine hakem hatası olma ihtimali bulunduğunu anlatan Denizli, "Saha içinde yaşananları gördüm ama maç sonrası tekrarlarına bakamadım. Tablo böyle ortaya çıkınca, maç bir yerde havasını da kaybediyor. Futbolcu oynama isteğini yitiriyor. Rakip 9 kişi kalınca bir konsantrasyon bozukluğu ortaya çıkabiliyor. Son olarak Gençlerbirliği-Gaziantepspor karşılaşmasında böyle bir durum oluştu ve Gaziantepspor eksik olmasına rağmen beraberliği yakaladı. Hakem kararlarıyla ilgili gördüklerimi söyleyebilirim. O kalabalığın içinde lisanen bir şeyler oldu sanırım ama ne olduğunu bilemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        "BİLAL KONUSUNDA BEN DE KENDİMİ ELEŞTİRİYORUM"

        Mustafa Denizli, genç yaşlarından itibaren gelişim sürecini bildiği Bilal Kısa'ya süre vermekte biraz cimri davranıp davranmadığı yönündeki soru üzerine, "Bilal konusunda ben de kendimi eleştiriyorum" dedi.

        "Verilen sürelerde bizim de yanlış payımız olabilir" ifadelerini kullanan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Gelişiminde ben hocasıydım. Kaliteli futbolcu olduğunu biliyorum. Kendim hakkında yorum yaparken, ben de zaman zaman aynı şeyleri düşünüyorum. Bu durumu olumsuz olarak kendime yansıtıyorum" şeklinde konuştu.

        "HİÇBİR BAŞKANIN DESTEĞİYLE AYAKTA KALMADIM"

        Mustafa Denizli, son dönemde kulüp başkanı Dursun Özbek'in kendisine olan desteğini çektiği ve görevden alınacağı yönünde haberlerin basına yansıdığının aktarılması üzerine, "Ben teknik adamlık hayatımda bir çok değerli başkanla çalıştım. Şu anki başkanımız da onlardan biri. Ben hayatım boyunca hiçbir başkanın desteğiyle ayakta kalmadım. Ben görev yaptığım yerlerde kendi desteğimle kaldım" diye konuştu.

        Kulüp başkanı Özbek'le iyi ilişkilerinin doğal bir hadise olduğunun altını çizen Denizli, "Kendisiyle bugün de görüştük. Bu tür haberler zaman zaman oluyor ve biz de cevaplamakta zorlanıyoruz. Ne diyeceğimi şaşırıyorum. Hayatta kolektif çalışmalar yaptığınız zaman, herkesin birbirine omuz vermesinden daha güzel bir şey yoktur. İstediği kadar destek olsunlar, eğer koşullar o desteği kaldırmak için elverişli değilse, çok faza önem arz etmez" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ