Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da tepkiler dinmiyor - Trabzonspor Haberleri

        Asım Örem, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun dün düzenlediği basın toplantısında bordo-mavili kulüp ile ilgili tek bir tespit yaptığını belirterek, "Trabzonspor'un hakkı yendi, mağdur oldu' dedi. Bizim derdimiz bir maçta mağlup olduk derdi değil. Sistematik olarak mağdur olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

        Trabzonspor'un bu sezon hakem kararları nedeniyle çok puan kaybı yaşadığını ifade eden Örem, "Bunu tek maça indirgememek lazım. Sadece Trabzonspor'da değil aslında, bütün Anadolu takımları da aynı şeylerle karşılaşıyorlar" ifadesini kullandı.

        "Türk halkının, Trabzonspor taraftarının gönlünü rahatlatacak şeyler olmalı" diyen Örem, şöyle devam etti:

        "Türk futbolu adına ileriye ışık tutacak şeyler olmalı.Tabi ki bireysel olarak yöneten hakem, vesaire kendi kurumu kamuoyu açısından yapması gerekeni yapabilir, o ayrı bir şey. Önemli olan Türk futbolu adına gerçek adımların atılması lazım. Kamuoyoda evet biz bundan tatmin olduk, güzel şeyler olacak duygularını hissettirecek adımların atılması lazım."

        "AYKUT'UN ÖYLE İFADESİ OLMADI"

        Örem, Aykut Demir'in Galatasaray maçının ardından hakem Deniz Ateş Bitnel'e yönelik kullandığı iddia edilen sözleri üzerine şunları kaydetti:

        "Kesinlikle bunun bir takım grupların algı operasyonu gibi geliyor. İşi farklı yerlere sürüklemeye çalışıyorlar. Böyle ifade yok. Orada gözlemlerimiz, Aykut'un kendisi, yanındakiler bunu söylüyor. Bence bizim içinde bulunduğumuz durumdan konu saptırılmaya çalışıyor, iyi niyetli bulmuyoruz bunu. Asıl olay Türk futbolunun yaşadığı kara gecedir. Aykut'un bahsedilen ifadesi olmamıştır. Onlar zaten tespit edilecektir. Çirkin sporcumuza yakışmayacak ifadeler ön plana atılıyor. Böyle bir durum yok, algı operasyonu yapılıyor, hedef şaşırtılmaya çalışılıyor."

        SALİH'İN HAKEME KIRMIZI KART GÖSTERMESİ

        Örem, maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesiyle gündeme oturan Salih Dursun'un yaptığı davranışa ilişkin olarak da şu ifadeleri kullandı:

        "Salih, hırslı, mücadeleci bir futbolcumuz. Aynı zamanda naif bir sporcumuz. Sahada tamamıyla gönlünü ruhunu ortaya koyarak mücadele eden oyuncumuz. Salih'i bu noktaya ne getirdi sorusunu sormak lazım. Bu soruya cevap bulursak Salih'in içinde bulunduğu durumu daha iyi yorumlarız. Yoksa yaptığı doğru mu yanlış mı bunu yorumlarken arkasını bu şekilde doldurmazsak yanlış işler yapmış oluruz. Salih'in durumu, duyguları yaşananlar ortada. Vicdanlar, Salih'in yaptığının doğru mu yanlış mı olduğunu söylemektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ