Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe Braga maçı ne zaman? Van Persie açıklaması! - Futbol Haberleri

        Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu için yapılan kura çekiminde Portekiz'in Braga takımıyla eşleşti. Peki Fenerbahçe Braga maçı ne zaman oynanacak? Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Braga maçı hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

        VAN PERSİE, BRAGA KURASINI BEĞENDİ

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga ile eşleşen Fenerbahçe'de yıldız futbolcu Robin van Persie, iyi bir kura çektiklerini belirterek, ilk maçta gol yememelerinin önemine değindi.

        Robin van Persie, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Bence iyi bir kura oldu. Ben daha önce Braga'ya karşı oynamıştım. Manchester United'deki ilk sezonumdu. Braga'ya karşı deplasmanda oynadığımız ilk maçta ben yedek kulübesinden sonradan oyuna girip gol atmıştım ve yanlış hatırlamıyorsam 2-1 kazanmıştık. İkinci maç bizim için çok zorlu geçmişti. Kendi sahamızda oynuyorduk ama 2-0 geriye düştük, Braga 2 gol bulmayı başardı. Bu da onların çok iyi bir takım olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. İki buçuk yıl kadar önceydi. Geçen sürede Braga'nın kadrosunda tabii ki değişiklik olmuştur, birçok şey değişmiştir ama tecrübem bana söylüyor ki; gerçekten iyi bir takım, iyi bir futbol kulübü. Aynı zamanda ilginç bir stadyumları var. Kale arkasında büyük taşlardan, büyük kalelerden oluşan dekorları var. Böyle enteresan bir stat eğer yanlış hatırlamıyorsam." şeklinde konuştu.

        Kontrolü elde tutma açısında ilk maçta gol yememeleri gerektiğini dile getiren golcü futbolcu, "Böyle eleme maçlarında en önemli nokta; ilk maçta gol yememek. Bu son derece önemli. Çünkü Lokomotiv Moskova'yla oynadığımız maçta da gördük ki; ilk maçta gol yemediğimiz ve maçtan 2-0'lık avantajla ayrıldığımız için ikinci maçta geriye düşsek de kontrolün bizim elimizde olduğu hep kafamızda vardı. Çünkü 1 gol atarsak turu geçtik diye bakıyorduk. Rakibimizin 4-1 gibi bir skora ulaşması gerekecekti. Bu yüzden kontrolü elinizde tutmanız açısından ilk maçta gol yememek son derece önemli oluyor böyle iki ayaklı eleme turlarında. Dünkü düşüncemizde buydu. Bu düşünceyle sahada olup ilk maçta gol yemememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, son 16 turuna kalmak için 2-0 kazandığı ilk karşılaşmanın rövanşında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla mücadele etti. Sarı-lacivertliler Moskova'da 1-0 geriye düşmesine rağmen Mehmet Topal'ın golüyle skoru 1-1'e getirerek adını bir üst tura yazdırdı. Temsilcimizin son 16 turundaki rakibi Portekiz'in Braga takımı oldu.

        Fenerbahçe, Braga ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

        FENERBAHÇE - BRAGA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımı ile vereceği çeyrek final mücadelesinin ilk maçında ev sahibi olacak. Sarı-Lacivertli takımın ev sahipliğini yapacağı ilk maç 10 Mart'ta Ülker Stadyumunda, rövanş ise 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak.

        Fenerbahçe'nin 10 Mart'ta İstabul'da, 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçları TRT 1 kanalından şifresiz yayınlayacak...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ