Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Trabzonspor: 1 - Osmanlıspor: 2 | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR - OSMANLISPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor sahasında Osmanlıspor ile karşılaştı. Maça etkili başlayan ekip Osmanlıspor oldu. Trabzonspor kalecisi Onur'un başarılı kurtarışlar yaptığı mücadele 40. dakikada Rusescu sahneye çıktı ve Osmanlıspor'u soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

        İkinci yarıya ise Trabzonspor golle başladı. Bordo-Mavililer 47'de Sefa ile durumu 1-1'e getirmeyi başardı. Ancak bu golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan maçın yıldızı Rusescu attığı golle Osmanlıspor'a 3 puanı getiren isim oldu.

        Bu sonuçla Osmanlıspor puanını 32 yaparken, Trabzonspor ise 27 puanda kaldı.

        TRABZONSPOR: 1 - OSMANLISPOR: 2

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Akakpo, Musa Nizam, Fatih Atik (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Okay Yokuşlu, Marin, Erkan Zengin, Sefa Yılmaz, Muhammet Demir (Dk. 73 Muhammet Beşir)

        OSMANLISPOR: Ahmet Şahin, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Uğur Demirok, Pinto, Mehmet Güven, Lawal, Umar, Ndiaye (Dk. 81 Prochazka), Delarge (Dk. 59 Torje), Rusescu (Dk. 85 Webo)

        GOLLER: Dk. 40 ve 51 Rusescu (Osmanlıspor), Dk. 47 Sefa Yılmaz (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 67 Torje (Osmanlıspor) Dk. 90+2 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        21. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan pasında, ceza alanı dışından Fatih Atik'in şutunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

        24. dakikada Mehmet Güven'in uzak mesafeden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol üst köşeye doğru gelen topu güçlükle kornere çeldi.

        35. dakikada Delarge'nin sağdan pasında, ceza alanı sol çaprazında yakın mesafede uygun durumdaki Umar'ın yerden şutunda, öne çıkan kaleci Onur'un ayaklarına çarpan top kornere gitti.

        39. dakikada Delarge'nin pasında, sağ çaprazdan ceza alanına giren Rusescu'nun şutunda, kaleci Onur topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

        40. dakikada Osmanlıspor'un golü geldi. Delarge topu sağdan ceza alanına gönderdi. Savunmada Mustafa Yumlu ile kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale edemediği topu arka direğe yakın noktada Rusescu filelerle buluşturdu: 0-1

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Marin'in ara pasında sağdan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın yerden çıkardığı topu, altıpas içinde Sefa Yılmaz dokunarak filelere gönderdi: 1-1

        51. dakikada Osmanlıspor tekrar öne geçti. İlk golde olduğu gibi Delarge'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Rusescu, yerden bir vuruşla topu kaleci Onur'un sağından filelere göndererek kendisi ve takımının ikinci golünü kaydetti: 1-2

        74. dakikada Marin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Sefa Yılmaz'ın kafa vuruşunda, kaleci Ahmet Şahin iki hamlede topu kontrol etti.

        81. dakikada Musa Nizam'ın hatalı geri pasında kaleci Onur Recep Kıvrak, Umar'dan önce topa müdahale ederek büyük bir tehlikeyi önledi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında 4 oyuncusunun kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Galatasaray'a 2-1 yenilen ve hafta boyunca maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösteren Trabzonspor'da, Osmanlıspor maçına da protestolar adeta damga vurdu. Bordo-mavili futbolcular, Osmanlısporlu oyuncuların başlama vuruşunun ardından 30 saniye boyunca sahada hareket etmediler. Bu sırada Osmanlısporlu futbolcular da aralarında paslaşarak Trabzonspor'a karşı hücuma çıkmadılar. Trabzonspor taraftarları da alkış ve ıslıklarla bordo-mavili futbolcuların protestosuna katıldı. Karşılaşmanın 30'uncu saniyesinde Trabzonsporlu futbolcular hareketlenince Osmanlıspor oyuncuları da hücuma çıktılar.

        TARAFTAR PROTESTOYA DESTEK VERDİ

        Trabzonsporlu oyuncuların sahadaki eylemi sırasında maraton tribününde büyük boyutta iki pankart açıldı. Pankartlardan birinde Fenerbahçeli bir futbolcuyu yerden kaldıran bordo-mavili futbolcu görülürken, bu fotoğrafın altında, "Biz futbolu böyle sevdik" yazısı yer aldı. Diğer pankartta ise "Bu düzen değişecek" ifadesi bulundu. Taraftarlar, alkış ve ıslıklarla Trabzonsporlu oyuncuların protestosuna katılırken "Futbolun katili Türk hakemleri", "İsyan, isyan" ve "Salih Dursun sen bizim her şeyimizsin" tezahüratları yaptı.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Trabzonspor taraftarı, tribünleri doldurarak bordo-mavili takıma destek verdi. Karşılaşmanın 3 liradan satışa çıkarılan kale arkası ve maraton tribün biletleriyle 10 ve 15 liradan satışa sunulan kapalı tribün biletlerini tüketen bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar tribünlerde yer aldı.

        TRABZONSPOR'DA 9 EKSİK

        Bordo-mavililerde, Akhisar Belediyespor maçındaki kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Douglas ile Galatasaray maçında kırmızı gören Özer Hurmacı, Salih Dursun, Aykut Demir ve Cavanda’nın yanı sıra sakatlıkları süren Cardozo, Mehmet Ekici, Aytaç Kara ve Güray Vural olmak üzere toplam 9 futbolcu Osmanlıspor maçında takımdaki yerini alamadı. Ligin 20. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında sakatlanan Okay Yokuşlu, iyileşmesinin ardından 2 hafta sonra takımdaki yerini aldı.

        BAŞKAN USTA TARAFTARA SESLENDİ

        Maç öncesi taraftara hitaben bir konuşma yapan Usta, şunları kaydetti:

        "Bizi burada buluşturan spor. Bu akşamın özel bir anlamı var ama Trabzonsporlulara, sizlere, bizlere bu akşam çok önemli bir görev düşüyor. Buradan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bu kulübün taraftarları olarak sporun centilmenlik olduğunu, dostluk olduğunu, gençlere, çocuklara örnek olunması gereken bir alan olduğunu göstermemiz şart. Sakın ama sakın! Tüm dünya bizi bu akşam seyredecek. Çeşitli sıkıntılarımız olmuş olabilir, ta 2010-2011'den sonra çeşitli sorunlar yaşanmış olabilir ama bu akşam tüm dünyaya Trabzonsporluların birinci sınıf spor izleyicisi olduğunu en ufak taşkınlık yapmayacağını göstermenizi sizlerden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Usta, karşılaşma öncesinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda da sağduyu çağrısında bulunarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Büyüklüğümüze gölge düşürecek en küçük taşkınlık veya kötü tezahürat kesinlikle olmamalıdır. Sportmenliğe yakışmayacak harekette bulunanlara kesinlikle müsaade edilmemelidir. Bugün herkesi barış ve dostluğun diline davet ediyorum. Futbolun aslında bir eğlence olduğunu sakın unutmayın. Sizlere düşen görev zor zamanlarda bile görsel şovu zirveye taşımaktır. Bugün her Trabzonsporlunun misyonu tüm dünyaya sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu göstermektir. Herkese iyi seyirler dilerim. Trabzon ve Trabzonspor hiçbir girişimin malzemesi olmaz, olmamalıdır. Hele ki kendi eliyle yapacağı hatalarla. Haklı ol ve hep haklı kal."

        EFSANEVİ OYUNCULARA PLAKET

        Trabzonspor yönetiminin Osmanlıspor maçında başlattığı bir uygulamayla bordo-mavili takımda forma giyen eski oyunculara plaket verildi. Hüseyin Avni Aker’e veda sezonu kapsamında bordo-mavili kulübün efsanevi oyuncularından Turgay Semercioğlu, İskender Günen, Kenan Aksu, Mehmet Cemil Altın, Ali Kemal Özcan, Turan Yurdakul ve Güngör Şahinkaya'ya plaketleri Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. Vefat eden Kadir Özcan ve Cemil Usta’nın plaketleri ise aile üyelerine takdim edildi.

        Karşılaşmayı yönetecek hakemler Özgür Yankaya ve yardımcıları, ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarların protestolarıyla karşılaştılar. Taraftarlar, "Futbolun katilleri Türk hakemleri" şeklinde tezahürat yaptılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ