Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'a teknik direktör dayanmıyor - Galatasaray Haberleri

        Mustafa Denizli'nin istifasının ardından yeniden teknik direktör arayışlarına giren Galatasaray, yakın dönemde teknik adam konusunda istikrar sağlayamadı.

        Galatasaray'ın son dönemde en uzun süre çalışan teknik direktörü Fatih Terim olurken, tecrübeli çalıştırıcının ardından sarı-kırmızılı futbol takımı son 2,5 yılda 4 farklı teknik adama emanet edildi.

        Galatasaray'ın başına 2011-2012 sezonunda geçen Fatih Terim, 2 Süper Lig ile 2 TFF Süper Kupa şampiyonlukları kazanıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısı gösterse de, kulüp başkanı Ünal Aysal ile yaşadığı sorunlar nedeniyle 24 Eylül 2013 tarihinde görevden alındı. Terim, bu dönemde yaklaşık 2,5 yıl görev yaptı.

        Fatih Terim sonrası 2,5 yıllık süreçte ise Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu'nun ardından Mustafa Denizli ile de yollar ayrıldı.

        MANCINI SEZON SONU BIRAKTI

        Galatasaray'da Fatih Terim'in ardından teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, 2013-2014 sezonu sonunda görevini bıraktı.

        Premier Lig şampiyonluğu yaşadığı Manchester City'den ayrıldıktan sonra sarı-kırmızılı takımın başına geçmesi tüm Avrupa'da dikkati çeken Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde takımını son 16 takım arasına sokmayı başarırken, ligi şampiyon Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde ikinci durumda tamamlayarak hayal kırıklığı yarattı.

        İtalyan teknik adam, sezonun tamamlanmasının ardından kulüp başkanı Ünal Aysal'la görüşerek görevini bırakmayı tercih etti.

        İTALYAN EKOLÜ DEVAM ETTİ

        Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, Roberto Mancini'nin ardından teknik direktör olarak 2014-2015 sezonu başında bir başka İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli'yi tercih etti.

        İtalya Milli Takımı'yla 2016 Dünya Kupası'nda başarısız olan Prandelli, yeniden kulüp çalıştırmaya Galatasaray'la başlamış oldu.

        Sarı-kırmızılı ekip, Prandelli yönetiminde Süper Lig ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde beklentilerin altında bir performans ortaya koyarken, 28 Kasım 2014 tarihinde İtalyan teknik adamın sözleşmesi feshedildi.

        Bu süreçte Prandelli, Galatasaray'la ligde yalnızca 10 maça çıkabildi.

        HAMZAOĞLU 3 KUPA KALDIRDI

        Cesare Prandelli'nin ardından sürpriz bir kararla takımın başına getirilen Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı ekiple başarılı bir dönem geçirdi.

        Ligde 2014-2015 sezonu 12. haftasında, eski takımı Akhisar Belediyespor'a karşı Galatasaray'ın başındaki ilk resmi maçına çıkan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı ekibin tarihine geçecek bir performansla sezonu tamamladı.

        Sarı-kırmızılı ekibin lig tarihindeki 20. şampiyonluğunu kazanmasını ve 4. yıldızı takma hakkını elde eden ilk takım olmasını sağlayan Hamzaoğlu, bu dönemde takımıyla Ziraat Türkiye Kupası ve 2015 TFF Süper Kupa şampiyonluklarına da imza attı.

        Galatasaray'la 3 kupa kaldıran Hamzaoğlu, 2015-2016 sezonu başında ise Dursun Özbek yönetimiyle sorunlar yaşamaya başladı. Başarılı teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada kullandığı bazı ifadelerin yönetimde rahatsızlık yaratması üzerine, bir gün sonra 18 Kasım 2015 tarihinde görevinden alındı.

        Hamzaoğlu, yakın dönemde Fatih Terim'in ardından yönetimle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevine son verilen ikinci çalıştırıcı oldu.

        DENİZLİ İDDİALI BAŞLADI AMA...

        Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son veriliş şekli Galatasaray camiasında ve sarı-kırmızılı taraftarlar arasında sıcak karşılanmazken, bu durum, yerine getirilen Mustafa Denizli'nin sıcak karşılanmamasına da neden oldu.

        Galatasaray'daki üçüncü teknik adamlık deneyimine iddialı ifadeler kullanarak başlayan Denizli, kulübün UEFA ile finansal fair play kriterleri çerçevesinde yaşadığı sorunlar nedeniyle kadroya istediği takviyeleri yapamadı.

        Ligde ve Avrupa'da üst üste alınan başarısız sonuçların ardından istifa eden Denizli, görevinde 3 aydan biraz fazla kalabildi.

        Denizli'nin gidişiyle Galatasaray yönetimi, futbol takımını geçici olarak altyapı teknik direktörlerinden Orhan Atik'e emanet ederken, sezonun üçüncü, son 2,5 yılın ise beşinci teknik adamını arayışlara başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ