Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Ümit Özat: "10 haftalık bir kurtuluş savaşı başlıyor" - Futbol Haberleri

        Medicana Sivasspor galibiyetiyle ligde kalma umutlarını tazeleyen Mersin İdmanyurdu, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

        Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde, Macit Özcan Spor Tesisleri'ndeki antrenmana, ısınma hareketleriyle başlayan kırmızı lacivertli ekip, ardından koordinasyon çalışması yaptı. Mersin İdmanyurdu oyuncuları, çalışmayı çift kale maçla tamamladı.

        Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ümit Özat, Torku Konyaspor maçı öncesi 4 periyotluk bir döneme girdiklerini ve bu dönemde 8 ile 12 puanlık bir hedefleri olduğunu söyledi. Özat, "Bundan sonra hiçbir maçı ayırt etme lüksümüz yok. Hangi takım olursa olsun biz zaten kazanmak için çıkıyoruz. Konyaspor maçı gibi çok anormal durumlar olmazsa kolay kolay pes edeceğimiz bir maç olacağını düşünmüyorum" dedi.

        Bu hafta deplasmanda Trabzonspor ile karşılacaklarını hatırlatan Özat, şöyle devam etti: "Rakip haftalardır galip gelemiyor ve en rahat oynayacakları maç olarak da bizim maçı seçiyorlar kendilerine göre. Bizim de bir çıkışımız var. Ligin ikinci yarısı başladığında Kayserispor 22 puandaydı, biz 10 puandaydık. O farkı 3 puana düşürdük. Dolayısıyla onların da Fenerbahçe deplasmanına gideceğini düşünürsek, tabi en yakın rakibimizin Kayserispor olmasından dolayı konuşuyorum. Yoksa biz Trabzonspor'dan da 3 puan alırsak, yukarıdan da mutlaka kaybeden olacak ve bu yarışa ortak olan olacaktır. Aslında bizim için önümüzdekilerin ne yapacağını düşünmeden kendimizin ne yapacağı önemli. Trabzon'dan puan ya da 3 puanla ayrılırsak, sonraki inşallah Gaziantepspor maçında Allah'tan mani gelmezse ilk defa o tehlikeli bölgenin üstüne çıkabiliriz diye düşünüyorum. O nedenle dünden itibaren hazırlıklarımıza başladık. 10 haftalık bir kurtuluş savaşı başlıyor. Herkesten ricam, iyi günde kötü günde, son güne kadar yanımızda olmaları ve bizi desteklemeleri."

        Takımda cezalı ya da sakat oyuncu olmadığını da kaydeden Özat, ilk defa tam kadro çalışacaklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ