Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş-Antalyaspor maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri

        İBRAHİM YILDIZ | BİR OĞUZHAN KLASİĞİ

        Ankara’da yaşanan 3 ayrı saldırının ardından, dün sabah Taksim’de yine terörün kanlı yüzüyle karşı karşıya kaldık. Sivil ve masum insanlara yönelik bu tür girişimler, korku salmak ve toplumu geleceğe yönelik umutsuzluğa itmeyi amaçlıyor. İstikrarsızlığı yerleştirmeye çalışıyor. Her şeye karşın terör karanlığının gölgesinde yaşam sürüyor.

        İşte bu ortamda, büyük kesimin eğlencesi olan futbol etkinliği yeşil zeminde heyecanını sürdürüyor. Dün akşam Beşiktaş, Antalyaspor karşısına çıktığında sahadaki futbolculardan, tribünleri dolduran izleyicilere dek herkesin kafasında ‘patlayan bombaların geride bıraktığı acılar’ vardı.

        Terörü lanetleyen tezahüratlar altında başlayan karşılaşma, şampiyonluk yarışında önemli bir virajdı. Rize ve Trabzon deplasmanlarını kayıpsız atlatan Beşiktaş, taraftarının büyük desteğiyle puan üstünlüğünü sürdürmek istiyordu. Gomez ve Eto’o gibi iki usta golcünün sahada olması, maça ayrı bir değer kattı.

        Antalyaspor’un açık bir futbol oynaması, topu kenarlara taşıması beklenmiyordu. Bu taktik düşüncesi Beşiktaş’ı şaşırttı. Aynı zamanda geniş alan bulmasına da neden oldu. Dar alanda pas trafiğini iyi yapan Siyah-Beyazlılar, bu kez uzun toplarla atağa kalkmayı düşündü. Top oynama oranlarına bakıldığında anlaşılacağı gibi oyunun hakimi ev sahibi takımdı. Antalya’nın kontra toplarla ve özellikle Eto’o ile fırsat yaratma isteği, iki net gol pozisyonu bulmalarına neden oldu.

        Beşiktaş, ilk yarı rakibinin ne yapmak istediğini çözmek için kafa yorunca istediği oyun düzenini tam olarak sahaya yansıtamadı. Oğuzhan’ın attığı golün oluşumu yine bu futbolcunun bir zeka ürünüydü. Topu ceza sahasına kadar getirip yaptığı duvar pası sonrası ayağının içiyle köşeye göndermesi, ancak bu kadar yüksek teknik beceriye sahip bir futbolcunun yapacağı bir özellikteydi.

        İkinci yarı daha atak ve agresif bir oyun anlayışı Beşiktaş’ın bilinen özelliklerini yansıtmasına neden oldu. Başarılı bir yönetim göstermeye özen gösteren Hüseyin Göçek’in, Beşiktaş lehine vermediği penaltı büyük bir yanılgıydı.

        Kolay gibi gözüken Antalya karşılaşması zor geçti. Tek farklı bir skorla kazanıldı. Beşiktaş’ın gol üretim sıkıntısının en önemli nedeni, orta alanda yer alan teknik kapasitesi yüksek oyuncularının düşük performansıydı. Gökhan Töre’nin olmayışı, Quaresma, Oğuzhan ile Sosa’nın yorgun ve güçsüz oluşu önemli bir etkendi. Bu nedenle istenilen pas trafiğini yapamadılar. Kazanılan 3 puan şampiyonluk yarışında oldukça önemli bir avantaj oldu.

        NECİP GÖREV ADAMI

        Asıl görevi ön libero olmasına karşın, her savunma sorunu çıktığında nöbetçi asker gibi göreve çağrılan Necip, dün en başarılı isimlerdendi. Dünyaca ünlü Eto’o’ya karşı dikkatli ve hatasız oynayarak savunmada görevini yaptı.

        GOMEZ VASATTI

        Golcü özelliği tartışılmaz Gomez, dün vasattı. Bir pozisyonu dışarı attı. Yürüyerek oynadı. Bekledi. Pozisyona giremedi. Top sürmede fizik güçsüzlüğü ortadaydı.

        ALİ GÜLTİKEN | ŞAMPİYONLUK İNANCI

        Ligin sonuna geliyoruz, artık final bölümündeyiz. Bu periyotta her zaman, en önemli şey kazanmak. Oyunun şeklinin, oyun siteminin; kimin iyi, kimin kötü oynadığının da çok önemi yok. Çünkü bu bölümlerde doğal olarak artık hedef baskısı takıma hakim olur. Takım içinde herkesin konuştuğu şey ‘1-0 olsun bizim olsun’ muhabbetidir. Beşiktaş da takım olarak zor bir maçı kazanarak güzel bir adım daha attı. Bu adım çok önemli. Çünkü kendisi kazanırken bugün oynayacak rakibiyle arasındaki puan farkını da açtı. Baskıyı ve stresi onların üzerine yıktı.

        Antalyaspor, bu sezon Eto’o’yla farklı bir kimlik kazandı. Eto’o, hem Antalyaspor’un hem de yanındaki oyuncuların performansını artırdı. Dün akşam izlediğimiz gibi dinamik bir takım. Oyun disiplini olan, atağa çıktığında da tehlikeli bir takım. Maçın tek farkta kalması dolayısıyla oyundan da kopmadılar. Maçın içinde kaldılar. Bu durum pozisyon olarak değil ama oyun olarak bazen Beşiktaş’ı zorlasa da bunlar normal ve olağan durumlar.

        Antalya gibi zorlu bir rakibe karşı Beşiktaş tek farkla kazansa da yine bol pozisyon üretti. Gomez yine en çok pozisyona giren oyuncu olsa da Antalya karşısında şeytanın bacağını kıramadı. Fakat birkaç haftadır sakatlığı olan, ‘Oynar mı oynamaz mı?’ tartışması yaşanan Oğuzhan dün akşamı sahne alarak işi neticelendirdi. Şu çok açık: Oğuzhan formda olduğunda, Beşiktaş’ın çehresi de değişiyor. Çünkü orta alandan hücuma bu kadar dikine katkı yapabilen, ceza sahasının içerisine giren bir oyuncu tüm rakip savunmaların dengesini bozuyor. Pozisyona girdiği anda da golü yapıyor. O yüzden de çok değerli. Dün akşam Quaresma biraz gergin başladı. Gerginliğini de oyununa negatif yansıttı. Şenol Hoca’nın yaptığı Q17-Olcay değişikliği doğru bir değişiklikti. Kart gördüğü için, ikinci yarıda takımını bu psikolojiyle yalnız da bırakabilirdi.

        Necip iki haftadır takımın sürpriz kahramanı. Özellikle Trabzon’daki muhteşem performansından sonra bu maçta da defansın merkezinde oyuna başlaması doğru oldu. Şenol Hoca tarafından başarıya verilen takdirin güzel bir örneğini Necip tercihinde gördük... Bir diğer güzel tarafı da Necip’in bu maça kaptan olarak çıkması. Beşiktaş’ın, kendi altyapısından yetişen bir oyuncusunun bu kadar önemli bir kadro içerisinde kaptan olarak sahaya çıkması özlediğimiz bir görüntüydü..

        Beşiktaş takım olarak şampiyonluğa inandı. Bu çok önemli. Oyuncular bireysel olarak bu hedefi istiyor, motivasyonlarını yüzde yüz sahaya yansıtıyorlar, maçın her anını yaşıyorlar. İnanan çok oyuncu var.

        Hem inançlarını hem de istikrarlarını ortaya koyuyorlar.

        Öndeki oyuncularının yanında Beck, İsmail, Atiba gibi oyuncular da son haftalarda özverili yüksek çizgide performans gösteriyorlar. Genelde ön taraftaki oyuncuların ismi telaffuz edilse de bugün gelinen noktada (dün akşamki gibi) bu oyuncuların da büyük katkısı var......

        BOYKO

        Boyko’nun ciddi bir mücadelede oynayıp test edilmesi önemliydi. Antalya karşısında gördük ki güvenenleri yanıltmayacak.

        BÜLENT YAVUZ | KARŞILIKLI BİRER PENALTI VERİLMEDİ

        Beşiktaş son 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak çok önemli virajları hasarsız döndü. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda da rakibinden daha iyi oynayarak 3 puanı almasını bildi. Müsabakada 4 kritik pozisyon var... 5’te Necip’in, Eto’o’ya yaptığı müdahale penaltı olmalıydı. Çünkü Beşiktaşlı oyuncu topa dokunamadı. Hamlesini Eto’o’yu düşürmeye yönelik yaptı. 51’de bu sefer Antalya ceza alanı içerisinde Celustka, Atiba’yı formasından çekiyor. Hakem pozisyonu görmesine rağmen beyaz noktayı gösteremedi. Bu da penaltıydı. 54’te yine Antalya ceza alanı içerisinde Oğuzhan’ın vuruşunda top Diego’nun eline geliyor. Pozisyonun yakın mesafede olması ve kolların doğal konumda olması oyuncuyu kurtarıyor. Penaltı söz konusu değil. 76’da Necip’in uzun topunda solda topla buluşan İsmail için ofsayt bayrağı kalktı. Yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın bu pozisyona nasıl ofsayt kararı verdiğini anlamış değilim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ