Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Derbi neden ertelendi? - Galatasaray Haberleri
        1

        GAZETE HABERTÜRK
        HABERTÜRK’ün, İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren isim olduğunu dün manşetinden duyurduğu DAEŞ’li canlı bomba Mehmet Öztürk’ün kimliği, DNA testi sonrasında kesinlik kazandı.

        2

        Canlı bombanın bağlantılarını araştıran polis ekipleri Mehmet Öztürk’ün 4 kişilik bir DAEŞ hücrenin üyesi olduğunu belirledi.

        3

        PKK’ya göre daha kapalı, dışarısıyla iletişim kurmayan hücre deşifre olduktan sonra, telaşla eylem planlayabilecekleri iddia edilen diğer 3 teröristin yakalanması için polis alarma geçti.

        4

        İstanbul polisi öğle saatlerine kadar iptal edilen “Nevruz” etkinliğinde güvenlik önlemi alırken, sonra alınan istihbaratlarla önlemleri Galatasaray ve Fenerbahçe maçına yoğunlaştırdı.

        5

        BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İHBARI

        Deşifre olan DAEŞ hücresinin rastgele bir intihar saldırısı düzenleme ihtimali üzerine Türk Telekom Arena Stadı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

        6

        Öte yandan PKK’lı teröristlerin de beyaz renkli bombalı bir araçla İstanbul’da olduğu istihbaratı üzerine polis alarm seviyesini en üst düzeye çıkardı.

        10

        Operasyonla ilgili bilgi verilmezken derbi maç iptal edildi.

        11

        Valilik’ten konu ile ilgili açıklamada “Galatasaray-Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerin de talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir” ifadesi kullanıldı.

        12

        AYNI HÜCREDEN 3 KİŞİ ARANIYOR

        Öztürk’ün İstanbul’a, aynı hücrede yer alan Yunus Durmaz, Hacı Ali Durmaz ve Savaş Yıldız ile birlikte geldiği, Yıldız’ın ismi İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan sonra deşifre olunca, bir an önce canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere harekete geçebilecekleri belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ