Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'a verilen cezanın arttırılmasını istiyor - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, 2012 yılından itibaren devam eden ve FIFA'nın verdiği, '4 ay futboldan men' cezasıyla farklı boyut kazanan Hakan Çalhanoğlu davasında yeni bir dosya açmaya hazırlanıyor.

        Trabzonspor ile sözleşme imzaladıktan sonra başka takıma transfer olan Hakan, yaptığı usulsüzlük nedeniyle FIFA'dan aldığı cezayı CAS'a itiraz ederek yüretmeyi durdurmuştu. Karşı hamle yapan Trabzonspor kulübünün CAS'a yapacağı başvuru da netlik kazandı. Oyuncuya sadece futboldan men cezası verilmesinin kabul edilemez olduğu ve aldığı 100 bin Euro'yu iade etmesi gerektiği vurgulanacak. Ayrıca sözleşmede yer alan, "Anlaşmadan cayan 1 milyon Euro tazminat öder" maddesine de dikkat çekilecek. Bu ceza az Bu maddeden doğan alacağını talep edecek Trabzonspor, flaş bir hamle daha yaparak Hakan'a verilen 4 aylık cezanın az olduğuna vurgu yaparak, "Ceza en az 6 ay olmalı" diye talepte bulunacak.

        26 HAFTADA 9 KIRMIZI 81 SARI KART

        Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında 9 kırmızı ve 81 sarı kartla, hem en çok kırımızı, hem de en çok sarı kart gören takım oldu. Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, bazı maçlarda gördükleri basit kartların ortada olduğunu belirterek, "Yine de kalan haftalarda daha dikkatli olmamız şart" dedi. Bu arada PFDK, Trabzonspor'a Beşiktaş maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin TL para cezası verdi.

        (Sabah)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ