Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Ramazan Övüç için spor malzemeleri verilmiş - Trabzonspor Haberleri

        A takıma alındıktan sonra Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında forma giyerek beğeni kazanan ve teknik direktör Hami Mandıralı'nın da övdüğü genç futbolcu, 2014-1015 sezonu öncesinde Kayseri Erciyesspor'dan kadroya dahil edildi.

        Barış Memiş'i 708 bin lira bonservis bedeli karşılığında Kayseri Erciyesspor'a veren bordo-mavililer, Ramazan Övüç'ü de bedelsiz olarak bu kulüpten transfer etti.

        Ramazan Övüç'ün yetiştirme bedeli için de o dönemde kulüp genel sekreterliği görevinde bulunan Köksal Güney, 1930 Bafraspor ile içinde futbol toplarının da bulunduğu sportif malzemeler karşılığında anlaşmaya vardı ve böylece transfer gerçekleşti.

        TEKELİOĞLU: İLK ZAMANLAR KIYMETİ BİLİNMEDİ

        Gençlik Geliştirme Programı Teknik Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün altyapısına gelmek üzereyken Bafraspor'da da görev alma durumunun söz konusu olduğunu, o dönemde Ramazan Övüç hakkında bilgi edindiğini kaydetti.

        Tekelioğlu, Barış Memiş'in transferinde Ramazan Övüç'ün alınmasını istediğini ifade ederek, "O dönemde düşüncemiz pilot takım 1461 Trabzon'a, Trabzonspor'a oyuncuyu kazandırmaktı. İlk zamanlarda kıymeti pek bilinmedi. A2 takımında değerlendirdik. O takımın hocası Metin Bak çok ısrarla üzerinde durdu, çok takım talipli olmasına rağmen Trabzonspor'a, 1461 Trabzon'a faydalı olacağını düşünerek göndermedik." diye konuştu.

        "10 YIL FAYDALI OLUR"

        Ramazan'ın Trabzonspor'a faydalı olacağını anlatan Tekelioğlu, şunları kaydetti:

        "Böyle oyuncuyu yakalamak güzel. Önce Metin Bak, sonra bize nasip oldu. 3 yılda tuttuk onu, bugünkü performansının üzerine çıkacak. Teknik kapasitesi iyi, agresif, sert, top kazanma özelliği olan bir oyuncu. Bu özelliklerin hepsi aynı anda bir oyuncuda çok bulunmaz. İyi bir oyuncu, Trabzonspor'da faydalı olacak. 2-3 maç oynadıktan sonra bence banko oyuncu olur, üzerine katarak devam eder. Biraz daha deneyim biraz daha güç kazanması lazım. 21 yaş çok büyük yaş değil en az 10 yıl daha takıma hizmet edecek kapasitede."

        - RAMAZAN: VAZGEÇİLMEZ OLMAK İSTİYORUM

        Ramazan Övüç de Trabzon'a ilk geldiğinde bazı zorluklar yaşadığını ancak teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun kendisini takımda tuttuğunu ifade etti.

        1994 doğumlu oyuncuların o dönemde yaşlarından dolayı takımdan ayrıldığını dile getiren Ramazan, "Ancak Sadi hoca tek beni takımda tuttu, yardımcı oldu. Ben de hep çalıştım. Onları mahcup etmeyeceğim, yüzlerini kara çıkarmayacağım" dedi.

        Teknik direktör Hami Mandıralı'nın kendisine forma verdiğini ifade eden genç oyuncu, "İdmanlarda hep çalıştım ve kendimi oynamak için hazır tuttum. Hami hocam da çalıştığımı, çabaladığımı gördü ve beni sahaya sürdü. Böyle bir forma altında kötü oynama şansınız yok. Trabzonspor'da vazgeçilmez olmak, devamlı Trabzonspor forması giymek istiyorum. Milli takımda en üst seviyeye gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ