Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş 22 sporcusu için heykel yaptıracak - Beşiktaş Haberleri

        Orman, Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom ve bazı yöneticilerle Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti.

        Ziyaretinde konuşan Orman, Çanakkale'de Beşiktaş taraftarı sayısının fazla olduğunu, derneğin de başarılı faaliyetler yaptığını belirtti.

        Çanakkale Savaşları'nda, isimlerini belirleyebildikleri Beşiktaşlı 22 sporcunun şehit olduğunu kaydeden Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İstiyoruz ki bu her sene yapılan anma törenlerinde ki 100. yılda bunu yapmak istemiştik, onların anılabileceği bir eser yapalım. Anma törenleri olduğu zaman onlar da ziyaret edilsin. Bu insanların kanlarıyla bu ülke kurtuldu. Bizim de Beşiktaş olarak sporcularımızın şehit edilmiş olduğunun gururunu herkes bilsin istiyoruz. Valimizden oyuncularımızın, sporcularımızın heykelini yapabileceğimiz bir yer istiyoruz."

        Orman, artık Türkiye'nin şehir toplumuna dönmeye başladığını, her yerde trafik olduğundan çocukların okuldan çıkıp bir yerde spor yapmaya gidebilecek zamanı bulunmadığını ifade etti.

        Çocukların asosyal yetiştiğini anlatan Orman, şunları kaydetti:

        "Okuldan çıkıp evlere geliyorlar, bilgisayarların başında zaman geçiriyorlar. Hiçbir spor ve sosyal aktiviteleri yok. Çocukları sokağa çıkartıp insanlar arasında temas kurdurabilecek tek şey spor. Biz bir sivil toplum örgütüyüz ve kamu yararına bir derneğiz. Yani kamuyuz. İşimiz de Türk insanlarına, çocuklarımıza ve taraftarlara spor yaptırmak. Yaptığımız tesislerin de amacı spor. Kime yapıyoruz? Çanakkale'de yapıyorsak, Çanakkale'de yaşayan çocuklara ve ailelerine yönelik. Vizyonumuzdan biri de hem eğitmek hem de Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi ahlaklı sporcular yetiştirmek. Birini de Çanakkale'de yapmak istiyoruz."

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamza Erkal da Çanakkale Beşiktaşlılar Derneğinin etkinliklerine fırsat buldukça katıldığını belirtti.

        Beşiktaş'ın çok köklü ve büyük bir takım, aynı zamanda sivil toplum örgütü olduğunu anımsatan Erkal, şöyle konuştu:

        "Çanakkale Savaşları'nda Beşiktaşlıların gelip burada savaştığını ve bir kısmının şehit düştüğünü biliyoruz. Başkanımızla daha önce telefonla da görüştük. Onlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Bu bölgede onlara ait bir alan oluşturulup, belki de onların heykelleri dikilebilir. Gidip orada anma programları düzenlenebilecek mekanlar oluşturulacak. Bir de Beşiktaş'ın Çanakkale'de gençlerin spora teşvik edilmesi, yetiştirilmesiyle ilgili çalışmaları olduğunu biliyoruz. Ümit ediyorum ki bu projeyi de burada gerçekleştiririz ve spora katkı veririz. Biz de bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Beşiktaş'ın burada olması bize ancak gurur verir."

        Daha sonra Vali Erkal ile Orman, birbirlerine hediyeler verdi.

        "KONUNUN MUHATABI FEDERASYON"

        Fikret Orman, valilikten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Orman, bir gazetecinin Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesinden sonra Aziz Yıldırım ile teknik direktör Vitor Pereira arasında geçtiği iddia edilen ve medyaya yansıyan konuşmayla ilgili sorusuna, "Konunun muhatabı federasyon. Onlar doğru kararı verirler" yanıtını verdi.

        Vodafone Arena Stadı'nın açılışının terör olayları nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki sorusu üzerine Orman, "Asla" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ