Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Ümit Milli Futbol Takımı, Antalya'da toplandı - Futbol Haberleri

        Slovakya maçı için Antalya'ya gelen milli takımda, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) başvurusu sonrası FIFA Oyuncu Statüleri Komitesinin Türk Milli Takımı'nda oynaması için onay verdiği Danimarka'nın Nordsjaelland takımında forma giyen Emre Mor da yer aldı.

        Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, rakiplerinin grupta bir maç fazlasıyla 9 puanda, kendilerinin ise 6 puanda olduğunu belirterek, çok kritik bir maç oynayacaklarını ifade etti.

        İlk hedeflerinin galibiyet alarak grupta avantaj elde etmek olduğunu ifade eden Ercan, şöyle konuştu:

        "2017 Avrupa Şampiyonası için iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Sebebi de şu, karşı takımda da ciddi anlamda yetenekli oyuncular var. Bizim de ciddi yetenekli oyuncularımız var. Güzel bir maç olacağını tahmin ediyorum. Bizim için en önemli maç Slovakya maçı. Dediğim gibi çok kritik bir maç oynayacağız. Yani, yenilmediğimiz her durumda avantajlı duruma geçeceğiz. Ondan sonraki dört maçın üçünü içeride oynayacağız. Kıbrıs Rum Kesimi, Belarus ve sonra bir Hollanda deplasmanı kalıyor. Eğer iş oraya kalırsa final niteliğinde yine Slovakya ile Türkiye'de oynama şansımız olacak."

        "17 YILDIR TURNUVALARDA YOKUZ"

        Ercan, Ümit Milli Takımının yaklaşık 16-17 yıldır hiçbir turnuvaya katılamadığını vurgulayarak, bundan sonraki tüm turnuvalara katılmak istediklerini dile getirdi.

        Geçen sene çok talihsiz bir şekilde İsveç'e kaybettiklerini hatırlatan Ercan, "Bizi yenen İsveç takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Bu sene orada olmak istiyoruz. Bundan sonraki senelerde de orada olmak istiyoruz. Ama asıl hedefimiz, mümkün olduğu kadar A milli takıma, orada oynayabilecek donanımlı oyuncular verebilmek. Ama resmen yarışıyoruz. Bundan sonra da yarışacağız. İnşallah 2017'de olmak için uğraşacağız" dedi.

        EMRE MOR VE CENGİZ UMUT MERAŞ İLK KEZ KADRODA

        Teknik direktör Ercan, milli takıma ilk kez katılan Emre Mor ve Cengiz Umut Meraş'la ilgili soru üzerine, her iki futbolcuyu da uzun zamandır takip ettiklerini ve performanslarını değerlendirdiklerini anlattı.

        Emre Mor'un daha önce Danimarka 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynadığını anımsatan Ercan, "Hocamızın (A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim) direktifleriyle beraber gidip görüştük. Kendisi de Türk milli takımında oynamayı çok istediği için, biz de onu Türk milli takımına bir heyecan katacağı ve ileride de A Milli Takımı'nda oynayabileceği için böyle bir şey düşündük. İnşallah düşüncemizde yanılmayız. Umut, keza bizim sıkıntılı bir bölgemiz sol bek için düşünülen bir oyuncu. İkisinin de performansını göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

        TAKIM KADROSU

        Ümit Milli Takım aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

        Muhammed Alperen Uysal, Hakan Çinemre, Orkan Çınar (Gaziantepspor), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Emre Uğur Uruç (Adanaspor), Emre Can Coşkun, Tugay Kacar (Giresunspor), Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Emre Taşdemir (Bursaspor), Cengiz Umut Meraş (Boluspor), Bilal Başacıkoğlu (Feyenoord), Emre Mor (Nordsjaelland), Salih Uçan (Roma), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Uygar Mert Zeybek (Fenerbahçe), Enver Cenk Şahin (Medipol Başakşehir), Kenan Karaman (Hannover 96), Beykan Şimşek (Medicana Sivasspor), Enes Ünal (NAC Breda).

        Pazar günü Slovakya'ya gidecek Ümit Milli Takım, rakibiyle 29 Mart Salı günü TSİ 18.45'te Spartak Myjava Stadı'nda karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ