Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe 'Mevlana reis Diego Ribas' - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL

        Fenerbahçe’nin uzun yıllar radarında olan bir futbolcuydu Diego Ribas... Avrupa’daki dikkate değer kariyeri ve özellikle Almanya’daki performansı Sarı- Lacivertliler’e imza attığında tüm taraftarları heyecanlandırıyordu. Önce istediği şansı bulamadı. İsmail Kartal fizik gücünden yakındı.

        Ligin ikinci yarısında ise alacakları kısa bir süre gecikince Fenerbahçe’yi TFF’ye şikayet etti. Bu yarıda 12’si ilk 11’de olmak üzere 14 maça çıktı. 6 asist yapsa da bir türlü taraftarı memnun edemedi. Bu sezon Pereira, belki de mecburiyetten ona güvendi. Sürekli ilk 11’de şans verdi.

        Fakat Diego yine beklentileri boşa çıkardı. Bir türlü vasatı aşamadı. Sırtına geçirdiği 10 numaranın hakkını neredeyse hiç veremedi. Şampiyonluk yarışında mevkidaşı Beşiktaşlı Sosa birçok maçta tek başına takımını sırtlarken, Diego bu performansa yaklaşamadı bile.

        SADECE MOSSORO’DAN İYİ

        Diego’nun bu verimsiz hali istatistiklerine de fazlasıyla yansıdı. Avrupa kulvarında gol ve asisti olmayan, kupada 1 gol atıp 1 de asist yapan Sambacı, ligde ise sadece 2 gol atıp 4 asist yapabildi. Üstelik 4 asistin hiçbiri kilidi açan, yani ilk golün asisti olmadı. Sadece farkı açan gollerde asist yapabildi. Sosa ise bu sezon 23 maçta 5 gol atıp 9 asist yaparken, takımına tek başına çok puan kazandırdı. Sneijder Galatasaray’ın bu zirveden uzak sezonunda dahi 21 maçta 5 gol atıp 6 asist yapmayı başardı. Osmanlıspor’un 10 numarası Umar Aminu 21 maçta 6 gol atıp 3 asist yaparken, 10 numara mevkiini paylaşan Konyasporlular Bajic ve Traore ise toplam 9 gol atıp 2 asist yaptılar. Rakamlarda sadece 26 maçta 1 gol atıp 3 asist yapan Mossoro’yu geçebilen Diego, takımına puan kazandırma konusunda da rakiplerinin çok gerisinde kaldı.

        'MEVLANA REİS DIEGO RIBAS'

        Diego’nun bu performansı taraftarın da tepkisini çekiyor. Özellikle topu ayağına aldığında çok vakit kaybettiğini ve kendi etrafında sürekli döndüğünü düşünen taraftarlar Diego için “Mevlana reis” lakabını taktılar. Taraftarlar Diego’nun 10 numara olmasına rağmen atamadığı paslara, oyun kurma yeteneğine ve takımın hücumdaki etkinliğine sağladığı katkıya da büyük eleştiriler getiriyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ